Filipović skautirao Škote: Jači su od Norvežana, biće ih teško probiti

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Zoran Filipović, dobio je zadatak od Ljubiše Tumbakovića da skautira sve vrline i mane selekcije Škotske.

Nakon obavljenog posla stiče se utisak da Srbiju očekuje još teži zadatak nego u Norveškoj.

Norveška je kada se gleda pojedinačni kvalitet bolja od Škotske. Međutim, Škoti su kao celina, kao kolektiv znatno jači, što može da bude opasnije. Oni znaju kako da jako igraju defanzivu i strpljivo čekaju svoju šansu. Nemaju igrače kao što su Odegard ili Haland, ali zato kao tim funkcionišu odlično, rekao je Filipović za “Danas”.

Škotska pred utakmicu na stadionu “Rajko Mitić” ima niz od osam mečeva bez poraza.

Vidi se da je Škotska takmičarski ozbiljna ekipa. Vidi se da su motivisani i kada utakmica nije presudna, a poznato je da je njihov mentalitet takav da se uvek bore do kraja, bez obzira na rezultat. Ulaze u utakmice sa velikim samopouzdanjem, bez respekta prema rivalu, ko god da je naspram njih. Nema dileme da nisu slučajno trenutno prvi u svojoj grupi u Ligi nacija.

Filipović smatra da će biti jako teško probiti odbranu rivala.

– Ima par pojedinaca koji mogu u svakom trenutku da ugroze gol, bez obzira gde su primili loptu. Jako su opasni iz prekida. Igraju, da tako kažem, vertikalan fudbal po dubini, što znači da preovladava snaga i brzina u organizaciji ofanzive. Škotska je inače ekipa koja daje vrlo malo golova, ali ih isto tako vrlo malo i prima. Biće ih jako teško probiti jer su defanzivno strašno jaki i kompaktni. Igraju u sistemu sa tri štopera i dva ofanzivna beka. To je formacija koja je slična Srbiji, ali ipak defanzivnija.

Glavna zvezda je fudbaler Liverpula.

Glavni igrač im je levi bek Endrju Robertson, on je i kapiten. O njegovim kvalitetima ne treba posebno govoriti jer sama činjenica da igra konstantno u Liverpulu govori za sebe. Veoma je opasan i Skot Mektomini koji igra u Mančester junajtedu, Dobar je i Stjuart Armstrong iz Sautemptona, mada videćemo čak i da li će igrati od starta. Ima tu pojedinaca čija imena možda ovako ne zvuče jako, ali su kao celina odlično ukomponovani i timska igra je njihov najjači adut, zaključio je Filipović.

Utakmica Srbija – Škotska na programu je u četvrtak od 20.45 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE