Situacija u Budućnosti veoma teška: Nema nas ni za basket, svi smo uznemireni

Trener košarkaša Budućnosti, Petar Mijović, opisao je aktuelnu situaciju u klubu kao veoma tešku.

Podgoričani su nakon Cedevita Olimpije i Igokee odložili i meč sa Zadrom, treći uzastopni u ABA ligi, a Mijović u ovom trenutku radi sa samo četvoricom igrača na treninzima.

Nema nas ni za basket, ali čekamo da nam se ostali pridruže. Različito su pregrmeli stanje iz kojeg trebaju da izađu u naredna tri četiri dana. Posle utakmice sa Mornarom, kada su bila prva dva slučaja, prekinuli smo trenažni proces na pet dana, a onda smo nastavili sa radom. Suština je, ipak, takva da nam je teško. Nikad se bilo ko sa ovakvim situacijama nije sretao do sada. Među najpogođenijim ekipama smo u Evropi. Bez obzira na situaciju sa pandemijom, imali smo velike ambicije, imamo ih dalje, ali je jako teško kada ostanete bez tima, rekao je Mijović za “Pobjedu”.

Svaki momenat u sezoni je najbitniji. Važno je da počnete kako treba, bitno je da to nadogradite, a najbitnije da završavate sezonu u skladu sa ambicijama. U samom početku imali smo problem sa fondom igrača. Zbog povrede Ilića, otkaza Vonu, nismo imali dovoljan fond ni za dobar trening, a to je već počelo da se primećuje, pogotovo u toj utakmici sa Mornarom, koja je bila najslabije odigrana u ovoj sezoni. Nakon toga smo računali na neko vreme koje imamo, da uvedemo i adaptiramo na sistem i Dela Valea i Mitrovića. I baš kada smo zaokruživali celinu, što se tiče sastava tima, sreli smo se sa situacijom koja je jako teška. Ostali smo bez trenažnog procesa, igrači su kod kuće, osam ih je pozitivno, nastavio je Mijović.

Mijović je dodao i da su svi u klubu uznemireni, jer ništa nije u njihovim rukama.

Nemoguće je da budemo u situaciji u kojoj bi bili u regularnim uslovima. Međutim, iz ove kože ne možemo. Moramo sve da učinimo da budemo najspremniji u tom momentu, iako se kao trener jako pribojavam situacije. Utakmice koje nas čekaju do pauze za nas su jako važne. Meč sa Cibonom nam je značajan iz razloga što smo neporaženi u ABA ligi i želimo tako da ostane, a utakmice sa Unikahom i Brešom su nam bitne za prolazak u drugi krug. Jer, nakon prvog kruga, gde smo imali jednu utakmicu više na gostujućem terenu, sada imamo skor 3-2. A sa tri utakmice kod kuće imamo sliku koja nam daje realnu, ustvari više nego realnu mogućnost da prođemo. Sve to pričam u objektivnim okolnostima, koje su sada drugačije. Uznemireni smo, jer shvatamo da stvari, sad, u prvom momentu, nisu u našim rukama. Ukupno 15 do 18 dana biće da smo van zajedničkog treninga, a složićete se da je to mnogo i to u važnom delu sezone, zaključio je trener Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE