Srpske košarkašice stvaraju dobru hemiju uprkos problemima

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak će odigrati prvu od dve istanbulske kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Prvi rival biće Litvanija, koja je u Tursku doputovala sa polovičnim učinkom u prva dva kola, a Marina Maljković je pred ovaj duel rekla da Litvanke imaju mnogo više utakmica u nogama.

Naše igračice u ovom trenutku imaju mnogo manje utakmica u nogama ove sezone nego Litvanke. Vodećih šest-sedam igračica litvanske reprezentacije igraju u timovima i ligama koje ove sezone nisu prekidane zbog Kovida, tako da imaju do sada osam do deset odigranih utakmica. To, nažalost, nije slučaj sa našim košarkašicama, koje su odigrale znatno manje mečeva. To nam predstavlja problem, ali ni prvi, ni poslednji put kada je reprezentacija Srbije u pitanju da imamo neke čudne situacije ispred nas. Pokušaćemo da se suprotstavimo tome i da iznesemo priču do kraja. Kako je svima, tako i nama… Znate da sam osoba koja ne trpi nikakvu vrstu kuknjave i plača, već gledam samo da nađem rešenja. To je moj posao. Ti neredovni treninzi znaju da budu veliki problem. Kod nas nema Tine Krajišnik, eto ni Ana Dabović zbog povrede nije sa nama u ovom ciklusu. Nije imala redovne treninge u francuskom prvenstvu i povredila se. Uprkos svemu tome mi, naravno, idemo kao i uvek na pobedu. Pokušaćemo da nađemo rešenje, da se suprotstavimo Litvaniji i iznesemo naše prednosti na sto, rekla je Maljkovićeva.

Novo ime u reprezentaciji Srbije je plejmejker Venecije, Ivon Anderson.

Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam postala deo ovog tima i države. Fokusirane smo na pripreme. Očekujemo poteškoće, jer ćemo igrati protiv timova koji imaju sjajne igračice. Mi se spremamo i stvaramo dobru hemiju. Izaći ćemo na teren, igrati čvrsto i predstavljati državu najbolje što znamo. Igrala sam za Marinu u Galatasaraju pre četiri godine. Izuzetno je cenim. Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspešne, izjavila je Anderson.

Duel Srbije i Litvanije biće odigran u četvrtak od 16 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE