Zvezda sjajna u Francuskoj: Volden i Lojd razbili Asvel

Asvel – Crvena zvezda 68:89
(21:17, 17:27, 15:23, 15:22)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf na gostovanjima u ovoj sezoni Evrolige, ukupno treći u ovoj sezoni.

Izabranici Saše Obradovića su ubedljivo slavili u Francuskoj protiv Asvela, uz maestralne partije Korija Voldena i Džona Lojda.

Obe ekipe su ušle agresivno u duel. Igralo se koš, a najinteresantniji detalj dogodio se u trećem minutu Dejvid Lajti je u jednom kontranapadu oborio sudiju Huana Karlosa Garsiju, koji se povredio prilikom pada. Ipak, nakon ukazane lekarske pomoći nastavio je meč.

Asvel je sa dve uzastopne trojke sredinom prve doenice stekao šest poena viška (17:11). Obradović je minutom odmora uspeo da zaustavi nalet domaćih. Volden je doneo još više agresivnosti u igru Zvezde i malo popravio realizaciju. Asvel nije iskoristio dobar skok u napadu da dodatno uveća prednost, pa je nakon 10 minuta igre bilo 21:17.

Dobrom odbranom na početku drugog kvartala Zvezda je naterala Džeja Parkera na tajm-aut. Serijom od sedam uzastopnih poena, crveno-beli su poveli (21:24). Asvel se stabilizovao u napadu, ali su gosti nastavili da postižu poene i držali prednost. Zvezda je ponovo napadački posustala sredinom četvrtine, ali domaći osim serije 5:0 nisu uspeli da bolje iskoriste taj period. Međutim, vratili su gosti prednost preko Lojda, pridodao se i Volden i krenuo je period odlične igre srpskog predstavnika, koji je stekao osam poena viška (36:44), a do poluvremena je još samo Asvel jednom poentirao.

Lojd je prvo poluvreme završio sa 14, a Volden sa devet poena.

Početak treće četvrtine pripao je domaćima. Prišao je Asvel na -2 (44:46), ali je usledio odgovor Voldena. Zvezda je ponovo napadački uhvatila ritam, pa je i dalje kontrolisala utakmicu. Volden je davao ton igri crveno-belih, a bio je i veoma siguran sa linije slobodnih bacanja. Razlika je bila sve veća, a nakon trojke Davidovca, Zvezda je došla i do dvocifrene prednosti (51:63). Ali, nije se na tome zaustavila, pa je sa 14 poena viška ušla u poslednjih 10 minuta.

I dalje su gosti imali veoma agresivan pristup u odbrani i tako otklonili svaku dilemu u ovom meču. Volden i Lojd su nastavili sa bravuroznom i efikasnom igrom, a nakon trojke Rita bilo je plus 20 za crveno-bele (60:80). Do kraja je susret rutinski priveden kraju.

Lojd je ubacio 29 poena, dok je Volden imao učinak od 22 poena, pet skokova i četiri asistencije. Vredi istaći i učinak Duopa Rita (devet koševa i dva skoka).

Kod Asvela (skor 1:4) je Averik Friman je postigao 14 poena. David Lajti i Geršon Jabusele su dodali po 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE