NI POSLE 20 GODINA: Srbija opet propušta Evropsko prvenstvo!

Srbija – Škotska 1:1 (0:0) posle penala 4:5

Sastavi:

SRBIJA: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Gudelj – Lazović, Ne. Maksimović, Lukić, Kostić – Tadić, Milinković-Savić – Mitrović

ŠKOTSKA: Maršal – Galaher, Mektomini, Tirni – O’Donel, Džek, Mekgin, Robertson – Kristi, Dajks, Mekgregor

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela ni posle 20 godina da se domogne Evropskog prvenstva pošto je poražena od Škotske posle jednaesteraca na stadionu “Rajko Mitić”.

Utakmica je započela kako se i očekivalo. Bilo je veoma tvrdo, Srbija je pokušavala da diktira ritam, dok su Škoti bili jako agresivni.

Prva šansa viđena je tek u 23.minutu kada je Mitrović dodao povratnu loptu ka Lukiću koji je lepo ciljao u desni ugao, ali je lopta prošla odmah pored stative.

Do kraja poluvremena, Srbija je pokušavala da ugrozi gol Maršala, ali osim dva centaršuta na Mitrovića, kada napadač Srbije nije uspeo da zahvati loptu, nije bilo ozbiljnijih situacija za gol. Sve u svmeu jako siromašno prvo poluvreme u kojem je Škotska uspela u nameri da razbije igru izabranika Ljubiše Tumbakovića.

Drugo poluvreme je počelo košmarno po Srbiju. U 52. minutu posle velike greške Filipa Kostića, i nonšalantnog dodavanja u noge Mekgregoru, lopta završava kod kristija koji šutem sa 20 metara savladava Rajkovića i donosi Škotskoj veliku prednost od 0:1.

Posle gola utakmica se nastavila u istom ritmu. Srbija je pokušavala da napravi šansu za gol, Škotska je posle oduzetih lopti ugrožavala Rajkovića.

Prvu šansu je Srbija imala u 69. minutu preko Milenkovića, dok je minut kasnije Škotska imala kolosalnu priliku pošto je Kristi za koji centimetar promašio gol sa leve strane.

Uspela je Srbija u 76.minutu da izvrši pritisak na Škote posle jednog kornera, kada je usledila serija centaršuteva gde je na kraju Mitrović poslao loptu pored gola.

Velika šansa za Srbiju u 85. minutu posle centaršuta Mladenovića, Luka Jović glavom šalje loptu pored gola.

I onda u 90. minutu Srbija stiže do 1:1. Katai je sjajno uposlio Jovića koji je izborio korner, posle kojeg Mladenović pronalazi upravo centarfora Reala iz Madrida i donosi izjendačenje srpskoj reprezentacij i šansu da pobedu traži u produžecima.

Prvi produžetak je u potpunosti pripao Srbiji. Dve šanse su imali Gudelj i Katai. Igrač Sevilje je sjajno šutirao u 99.minutu iz jednog odbitka posle kornera ali je golman Škotske odbranio, dok je Katai u 102. minutu sa 20 metara poslao loptu pored gola.

U drugom produžetku Srbija je nastavila sa napadima, ali osim šuta Kataija po sredini gola nije uspela da ozbiljnije ugrzi gostujuću reprezentaciju.

Usledila je penal serija.

Škoti su u pet serija bili više nego sigurni, dok je Aleksandar Mitrović u petoj seriji slabo šutirao i tako ostavio Srbiju bez Evropskog prvenstva i posle 20 godina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković oduševio decu svojim performansom (VIDEO)

Novak Đoković se na hrvatskom primorju pripremao za narednim masters u Rimu. On se sada iz Dubrovnika preselio u...

POVEZANE OBJAVE