Srpkinje sjajne protiv Litvanije: Crvendakić i Vasić “povukle” u prvom, Anderson se razigrala u drugom poluvremenu

Srbija – Litvanija 71:82 (14:14, 25:13, 27:22, 22:16)

Košarkašice Srbije savladale su Litvaniju u prvoj od dve utakmice u balonu u Istanbulu i zadržale maksimalan učinak u dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako se Marina Maljković pribojavala ovog meča, pre svega zbog činjenice da Litvanke imaju mnogo više mečeva u nogama od srpskih košarkašica, bivše prvakinje Evrope su perfektno odradile posao.

Litvanija je vodila samo dva puta na utakmici, 14:12 krajem prve i 16:14 početkom druge četvrtine, ali su Sonja Vasić i Aleksandra Crvendakić preuzele kontrolu meča i praktično već do poluvremena prelomile meč. Predvođena ovim tandemom Srbija je serijom 23:2 povela sa 37:18, ali su protivnice do kraja prvog dela uspele da priđu na 12 poena zaostatka (39:27).

Crvendakić je u prvom poluvremenu postigla 15, Sonja Vasić 10 poena, a zajedno su pogodile 5 trojki iz 8 pokušaja. Litvanija je u trećoj četvrtini izborila i jednocifren zaostatak, međutim nakon tajm-auta Marine Maljković stvari su ponovo došle na svoje mesto, a Srbija povela sa 64:44. Poslednja četvrtina pripala je Litvaniji, ali je Srbija mirno privela meč kraju ne dozvolivši protivnicama da spuste razliku ispod 10 poena.

Crvendakić je bila najefikasnija sa 19 poena, Sonja Vasić je ubacila 15, a u drugom poluvremenu razigrala se i Ivon Anderson koja je postigla 13 poena. Dvocifrena je bil i Nevena Jovanović sa 10 poena, Sara Krnjić je dodala 9, a Jelena Bruks 8 poena. Kod Litvanije istakle su se Juškaite i Meškonite sa po 15 poena.

Sledeću utakmicu u kvalifikacijama Srbija će odigrati za dva dana protiv Turske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE