Čović: Imao sam dogovor sa Ostojom da sve bude regularno i dobro za srpsku košarku

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, potvrdio je da je sa prvim čovekom Partizana, Ostojom Mijailovićem, imao dogovor, ali da je on propao.

Čović je pojasnio da je dogovor postignut pre godinu dana, ima i svedoka za to, ali da ga je Mijailović prekršio.

Postojao je razgovor. Neću reći ko je svedok, moj je veliki prijatelj, nije pristalica Zvezde, nije igrao za Zvezdu, naprotiv. Ni ja nisam igrao za Zvezdu, igrao sam u Partizanu osam godina, a nisam navijao za njega. Bio je sastanak u „Areni“. Ostoju opterećuju ljudi oko njega. Ja sam im misaona imenica i pumpaju ga. Dogovorili smo se o interesima naših klubova, ne da nameštamo utakmice, nego da sve bude regularno i dobro za srpsku košarku. Mi smo perjanice ABA lige, uz uvažavanje velikih imena, ali šta bi bilo bez Zvezde i Partizana? Posle dva dana i dogovora da se nećemo javno napadati, da ćemo se čuti telefonom, napao me u medijima. Ja sam pozvao tog drugara i rekao mu da vidi šta se dešava. Sve se to dogodilo pre godinu dana, izjavio je Čović za “Alo”.

Odnosi su u ovom trenutku veoma loši.

Ne može da bude gore nego što je sada! Mislim da fudbal doprinosi tome više nego košarka. Ne sviđa mi se što Partizan za sve svoje greške optužuje Zvezdu. Moraju da gledaju svoju kuću. Neka oni zarobe Partizan na 10 godina, kao što kažu da je Čović zarobio Zvezdu i doneo 15 trofeja. Šta znači to „porodična firma“? Pljuvanje ne doprinosi da se stvari poboljšaju.

Partizan smatra da nastup FMP-a u ABA ligi predstavlja sukob interesa.

Ostoja je ušao u frustraciju…Pričao je da je Partizan prvi, a mi smo doneli odluku da se ABA ponaša kao Evroliga. Ja se ne bih tako ponašao da je Zvezdu zadesila takva situacija. Sada se pojavila informacija o sukobu interesa i ide iz frustracije. Nameće se tema, a mi idemo da sprovedemo vansudsku nagodbu. Predsedavanje pripada FMP-u, prvi potpredsednik je iz Mornara, drugi iz Zadra. U ime FMP-a istupa Tošković, on jeste moj prijatelj i tast mog sina. On je sticajem okolnosti postao predsednik FMP-a jer je Predrag Milojević preminuo. Pao je na poslu, bio u komi i preminuo je. Tada je ušao Tošković, jeste radio za Zvezdu, nije nikakva tajna. Ja sam otac Filipa Čovića i predsedavao sam ligi. U čemu je onda problem? A kakve uvrede je cela moja porodica pretrpela na utakmicama? Jesmo li mi nekoga vređali, zaključio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE