Velić: Partizan u stanju “opšte mobilizacije”, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost

Klasik ABA lige, duel između Cibone i Partizana, biće odigran u subotu, a trener zagrebačkog kluba, Ivan Velić, najavio je težak meč i odgovor na agresiju crno-belih.

Očekuje nas veoma težak protivnik. Ekipa Partizana je stvarana za sam vrh ABA lige i Evrokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige. Ušli su u sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smenom trenera. S obzirom na te okolnosti očekujem agresivan i jak Partizan i naš cilj će biti da odgovorimo fizički na tu agresiju. Nadam se da uz timsku igru i agresivan pristup, prvenstveno u odbrani, možemo da igramo otvorenu utakmicu. Oni su u stanju “opšte mobilizacije” tako da će biti teško, ali verujem da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i pariramo im i jasno, ako nam se ukaže prilika da ćemo uzeti tu pobedu, rekao je Velić.

Prvotimac Cibone, Ivan Novačić, očekuje razigrane crno-bele.

Partizan dolazi razigran dolaskom novog trenera. Mi moramo da pokažemo agresivnost više i što više budemo u egalu, imamo veće šanse za pobedu. Oni su u sezonu ušli slabije nego što su očekivali, imaju tek jednu pobedu više od nas i ako nam odbrana bude na nivou, mislim da ćemo imati svoju šansu, rekao je Novačić.

Meč je na programu u subotu od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE