Voriorsi se nadaju ispunjavanju hale do 50 odsto kapaciteta

Košarkaški klub Golden Stejt Voriorsi imaju plan kako da ispune svoju dvoranu do 50 odsto kapaciteta za narednu sezonu, uprkos pandemiji koronavirusa.

Vlasnik franšize iz Ouklenda Džo Lejkob veruje da Voriorsi mogu biti model za ostatak sportskog sveta u procesu vraćanja navijača na tribine.

On je spreman da potroši oko 30 miliona dolara kako bi se osigurao da su svi navijači, zaposleni u klubu i igrači potpuno zdravi da prisustvuju utakmicama.

Ne želim samo da uradimo ovo i pokažemo svetu kako smo to uspeli. Uložićemo veliki novac u taj projekat. Izostanak navijača je veliki problem za sportski svet i ovo ne može da traje više godina, jer ako bude trajalo toliko – NBA lige više neće biti – smatra Lejkob i naglašava:

– Liga ne može da se održava bez navijača. Možete na godinu dana, sada smo se uverili u to da može, ali uzmimo u obzir da je ovakva ista situacija i naredne godine. Pričamo o ozbiljnom finansijskom problemu za veliki broj ljudi.

Lejkob je magistrirao na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu u oblasti javnog zdravlja, a ima i soptvenu imperiju u biotehnologiji.

Prema procenama, oko 10.000 navijača moglo bi da prisustvuje mečevima Golden Stejta, ukoliko bi se plan ove franšize realizovao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đurišić odličan u drugoj utakmici pred Draft!

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić bio je odličan na drugoj utakmici koju je odigrao u sklopu priprema za predstojeći...

POVEZANE OBJAVE