Zvezda propustila dobru priliku: Sjajna treća četvrtina Reala i loša završnica kumovali novom porazu

Crvena zvezda – Real Madrid 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14)

Košarkaši Crvene zvezde propustili su dobru priliku da savladaju Real. Imali su crveno-beli u prvom poluvremenu u dva navrata dvocifrenu prednost, četiri minuta pre kraja vodili su 65:64, ali su do kraja meča postigli samo jedan koš i to 11 sekundi pre kraja kada je sve bilo praktično rešeno.

Igrači Saše Obradovića posle prvog poluvremena imali su 6 poena prednosti, ali se stiče utisak da su mogli da imaju i znatno veću zalihu nakon prvih 20 minuta. Džordan Lojd je ponovo fantastično ušao u meč, pridružio mu se i Kori Volden i zahvaljujući njima dvojici, a pogotovo Lojdu, crveno-beli su u 7. minutu vodili sa 21:8.

Na drugoj stvrani najraspoloženiji su bili Kerol i Tompikns, a “kraljevski klub” je napravio seriju od 11:0 za potpuni povratak u meč. U poslednjem napadu prve četvrtine Volden je pogodio trojku za 26:21, a serija je nastavljena i na početku druge, košem Lojda uz pogođeno dodatno slobodno bacanje.

Novu dvocifrenu prednost Zvezda je stekla u 16. minutu, ovoga puta serijom od 5:0, a na semaforu je stajalo 38:27. Usledio je period sa dosta obostranih grešaka, a prvi je izlaz pronašao Real, koji je prišao na 38:34. Posle prvog poluvremena bilo je 42:36, uz napomenu da je Real veći deo igrao bez Valtera Tavaresa koji je brzo zaradio 2 lične greške.

Njegov povratak na parket u nastavku se odmah osetio, Real je za nepuna dva minuta napravio seriju od 7:0, potpuno se vratio u meč i prvi put poveo na ovoj utakmici. Zvezda je sedam minuta imala velikih problema u napadu, u tom periodu Real je stekao +8 (54:46), ali je ponovo Lojd bio taj koji je izvukao svoj tim iz neprijatne situacije. Po jedno polaganje i trojka i razlika je bila samo jedan posed – 51:54. U poslednjoj sekundi treće četvrtine Abalde je pogodio svoju prvu trojku na meču, a Real je nakon 30 minuta vodio 59:53.

Sjajno je Zvezda igrala odbranu na početku četvrte četvrtine, Real nije poentirao puna dva i po minuta, a mini serijom od 4:0 crveno-beli su prišli na 57:59. Na isteku trećeg minuta Rudi Fernandes je uz zvuk sirene pogodio neverovatnu trojku i malo presekao ovaj nalet domaćina, koji se brzo konsolidovao i četiri minuta pre kraja rezultat je ponovo bio u korist srpskog kluba – 65:64.

Posle tajm-auta Pabla Lasa, Tompkins je za nepun minut pogodio dve trojke, Real poveo sa 70:65, a igrači Zvezde su do kraja utakmice poentirali samo jednom kada je pitanje pobednika već bilo odlučeno.

Tompkins je predvodio Real sa 14 poena, Rendolf je ubacio poen manje, a kod Zvezde najbolji je bio Lojd sa 22 poena. Dvocifren je bio još samo Volden sa 16 poen. Real sada ima polovičan učinak, po 4 pobede i poraza, dok je Zvezda na skoru 3-5.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE