Partizan uz ogromne oscilacije slavio u Zagrebu

Cibona – Partizan 75:82
(21:27, 19:23, 25:17, 10:15)

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u utakmici sedmog kola ABA lige u Zagrebu.

Crno-beli su slomili upisali četvrtu pobedu u regionalnom takmičenju ove sezone, a izvojevali su je uz mnogo osilacija u igri.

Cibona je bolje otvorila meč, a Roko Prkačin je sa pet poena doveo “vukove” u vođstvo od 5:1. Međutim, vrlo brzo je usledio odgovor gostiju koji su serijom od sedam uzastopnih poena primorali trenera Cibone Ivana Velića na minut odmora. Tajm-aut je urodio plodom jer je usledilo pet vezanih poena Cibone. Ekipe su sredinom prve deonice nadmetale u pogocima za tri poena i nastala je prava rezultatska klackalica. Partizan je ubrzao ritam u finišu prve četvrtine, počeli su crno-beli da poentiraju i iz reketa, pa su zako sa šest poena viška otišli na prvu pauzu.

Gosti iz Beograda su serijom 8:0 na startu drugog kvartala potpuno uveli meč pod kontrolu (21:35). Velić je tajm-autom malo prenuo svoje pulene koji su pokazali dodatnu energiju. Prednost Partizana je smanjena na jednocifren broj 31:38, ali su brzo Miler-Mekintajer i Tomas vratio ritam meču koji odgovara crno-belima. Bilo je i plus 14, a na kraju su gosti imali 10 poena viška.

Ali, brzo je Partizan prosuo svoju prednost. “Vukovi sa Tuškanca” su sjajno zaigrali na startu drugog poluvremena i serijom 9:1 stigli na dva poena zaostatka (49:51). Nije pomogao ni minut odmora trenera gostiju Saše Filipovskog, pa je Cibona je u 25. minutu povela prvi put nakon sredine prve četvrtine (54:53). Nisu se domaći na tome zaustavili, a 20:5 u sedmom minutu treće četvrtine najbolje je odslikavao igru Partizana.

Činilo se da se Partizan konačno uozbiljio kada je sa sedam uzastopnih poena napravio preokret (60:62), ali usledile su nove greške i prelazak Cibone u vođstvo. Dangubić i Pejdž su Partizanu ipak doneli dva poena prednosti pred ulazak u poslednjih 10 minuta, u kojih su stvari vraćene na svoje mesto.

Proradila je linija Gordić- Nikola Janković i Partizan je počeo još jedanput da kontroliše utakmicu. Serija sa kraja treće četvrtine je nastavljena, a u 34. minutu su se gosti opet odlepili i stekli novu dvocifrenu prednost (65:75). Cibona nije uspela da poentira do 2.44 minuta pre kraja utakmice i meč je praktično bio rešen. Ni poslednjem delu igre Partizan nije izbegao “prazne minute”, pa je Cibona malo pripretila serijom 8:0 u finišu, ali nije bilo šanse da se ugrozi pobeda Partizana.

Markus Pejdž bio je najefikasniji kod pobednika sa 16 poena, uz četiri trojke. Nikola Janković je dodao 15 koševa i 12 skokova, Nemanja Dangubić je upisao 13 poena, dok je Rašon Tomas ubacio 11.

Kod Cibone, koja sada ima skor 2:5, istakli su se Filip Bundović sa 20 poena, Roko Prkačin sa 16 i Mateo Derežnjak sa 15 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE