Reprezentativci Srbije spremni za start EP u Budvi

Čast srpskog boksa na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi od 11. do 23. novembra 2020. brani sedam takmičara, jedna dama i šest boksera različitih težinskih kategorija.

Pravo nastupa na ovom šampionatu u Mediteranskom sportskom centru Budva koji okuplja 22 zemlje i preko 170 takmičara imaju borci rođeni 2002. i 2003. godine. Za medalje u nacionalnom dresu Srbije boriće se: kategorija do 49 kg Omer Ametović, 60 kg Semiz Aličić, 64 kg Stefan Čamović, 69 kg Strahinja Karabegović, 75 kg Aleksandar Šerifović, 81 kg Alemir Memić i dama (64 kg) Nina Stajković pod vođstvom selektora Dragana Vasiljevića i trenera Nenada Vasiljevića, Mire Mitrovića, Željka Žmukića i Horhe Luisa Fromete Matosa. Srbiju će na EP u Budvi predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.

Selektor Dragan Vasiljević ističe da je siguran da će mladi reprezentativci Srbije pružiti maksimum.

Teška godina za sve nas u kojoj se još uvek teškoćama izazvanim pandemijom virusa korona ne nazire kraj, ali uprkos svemu mi smo učinili sve da naši reprezentativci ostanu u formi. Konstantno rade na sebi i usavršavaju se i uz sve mere opreza kojih se svi pridržavamo nastavili smo da gradimo put kojim smo krenuli ka konačnom cilju, a to su medalje sa evropskih i svetskih takmičenja. Svi naši borci maksimalno su motivisani da se iz Budve kući vrate se medaljama oko vrata. Sigurno je da će se svim raspoloživim snagama boriti za uspeh srpskog boksa i verujemo da će se srpska himna narednih dana čuti sa pobedničkog postolja na ovom šampionatu, zaključio je selektor Vasiljević.

Foto: BSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE