Svetski prvaci bolji od evropskih, Ramos promašio dva penala u Bazelu [VIDEO]

Odigrane su utakmice 5. kola A divizije Lige nacija u grupama 3 i 4.

U okršaju svetskih šampiona Francuza i evropskih prvaka, selekcije Portugalije, slavili su ”trikolori” golom Kantea u 54. minutu. Bio je to dobar meč u Lisabonu, a mnogo više šansi viđeno je u prvom poluvremenu. Posebno se istakao Entoni Marsijal koji je imao četiri prilike, a jednom je pogodio i okvir gola. Imali su i domaći svoje šanse, preko Ronalda u prvom, te Bernarda Silve, Mutinja i Kansela u drugom, kada je Fonte pogodio i stativu. Jedinom pogotku, u dva odmeravanja snaga ove dve selekcije, prethodio je udarac Rabioa, i ne baš sigurna intervencija Rui Patrisija, pa je Kante odbijenu loptu smestio u mrežu.

Švedska je stigla do prvih bodova u drugom izdanju Lige nacija. ”Tri krune” su pobedile vicešampiona sveta, reprezentaciju Hrvatske sa 2:1 u Solni. Domaćin je poveo u 36. minutu kada se napadač Juventusa Dejan Kuluševski izborio za prostor i precizno tukao u desni donji ugao gola koji je čuvao Livaković. U nadoknadi prvog poluvremena Šveđani su duplirali prednost. Izveden je korner, a najviši u skoku bio je defanzivac kineskog Dalijena Markus Danielson. Hrvatska je uspela u nastavku da postigne počasni pogodak, koji bi na kraju mogao da ih ostavi u A diviziji. Posle skoka Perišića lopta je pogodila Danielsona i prevarila golmana Olsena. Sada ove dve selekcije imaju po 3 boda, i od mečeva poslednjeg kola zavisiće ko će otići rang niže. rancuzi su obezbedili prvu poziciju zahvaljujući trijumfu na ”La Lužu”.

Bilo je uzbudljivo u Bazelu gde je ”sajdžije” nekoliko minuta delilo od pobede nad Španijom. Povela je Švajcarska golom Frojlera u 26. minutu, centrirao je Embolo, a fudbaler Atalante na efektan način zatresao mrežu gostiju. Imala je Španija dva puta šansu da sa bele tačke postigne gol. Prvo je lopta u ruku pogodila Rodrigeza, a udarac Serhija Ramosa odbranio je Zomer. Bilo je to u 57. minutu, a u 80. minutu kapiten Reala imao je još jednu priliku sa ”kreča”. Ovog puta Elvedi je srušio Moratu i dobio crveni karton. Opet je Ramos šutirao, ako se dodavanje lopte Zomeru uopšte može tako nazvati. Ipak, ”furija” je izbegla poraz golom u 89. minutu. Ubacio je lepo Regilon, a Moreno je bio na pravom mestu, mada se čini da je možda napadač Viljareala bio i u ofsajdu.

Nemci su pobedili Ukrajinu u Lajpcigu, pa im sada i bod odgovara u Španiji u poslednjem kolu, za osvajanje prvog mesta u grupi. Povela je Ukrajina posle smušenosti domaće odbrane u 12. minutu, ali je već u 23. bilo 1:1, strelca je bio Liroj Sane, na odlično dodavanje Gorecke. I kod drugog gola asistent je bio Gorecka, a strelac napadač Čelsija Timo Verner. Isti fudbaler je postigao i treći gol za ”pancere”, bilo je to u 64. minutu. Sada Nemačka ima 9 bodova, Španija jedan manje, treća je Ukrajina sa 6, dok je Švajcarska sakupila 3.

Igralo se i u C diviziji, odigrane su obe utakmice u grupi 1, a Azerbejdžan i Crna Gora su u hrvatskom Zaprešiću igrale bez golova. I taj bod dovoljan je bio ”sokolovima” da preuzmu prvo mesto, pošto je Luksemburg poražen na Kipru, pa sada Crnogorcima treba pobeda u poslednjem kolu protiv Kipra da bi se plasirali u B diviziju.

Liga A:

Švedska – Hrvatska 2:1 (2:0)
Kuluševski 36′, Danielson 45+2′ – Danielson 82′(ag)

Portugalija – Francuska 0:1 (0:0)
Kante 54′

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)
Sane 23′, Verner 33′,64′ – Jaremčuk 12′

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)
Frojler 26′ – Moreno 89′

Liga B:

Azerbejdžan – Crna Gora 0:0

Kipar – Luksemburg 2:1 (1:1)
Kastanos 34′(p),71′ – Kusulos 5′(ag)

Liga C:

Malta – Andora 3:1 (0:1)
San Marino – Gibraltar 0:0
Letonija – Farska Ostrva 1:1 (0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE