Maestralni Hamilton po istanbulskoj kiši uzeo sedmu titulu prvaka sveta i izjednačio se sa Šumijem

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je svoju sedmu titulu prvaka sveta pošto je pobedio na trci za Veliku nagradu Turske.

Britancu je bilo neophodno samo da završi ispred klupskog kolege Valterija Botasa, a on je to učinio sa stilom prestigavši Finca za čitav jedan krug!

Nije delovalo da će biti tako na početku trike. Kiša je bila snažna, sa pol-pozicije krenuo je Lens Strol iz Rejsing Pointa, dok je Hamilton bio tek šesti.

Rejsing Point je imao svoj start iz snova, a posao im je olakšao i loš početak Maksa Ferštapena, te su njihova dva vozača Strol i Perez bili na vodećim pozicijama. Ipak, loše timske odluke i ostanak na dugo na stazi na starim gumama samoubile su Rejsing Point, a ostatak grida je to strpljivo čekao.

Tu se pre svega misli na Luisa Hamiltona, koji jeste grešio, kao i većina po teškom vremenu, ali je sa samo jednim stajanjem (53 kruga na istim pneumaticima) vozio izvrsno i iskoristio dešavanja na stazi kako bi ubedljivo trijumfovao.

Iznenađujuće odličan bio je Ferari, koji je zauzeo i mesto na podijumu. Šarl Lekler je imao čak i drugo mesto u poslednjim krivinama, ali je Perez uzvratio, a čitavu njihovu bitku iskoristio je Sebastijan Fetel koji je tako ostvario najbolji rezultat u sezoni

Odličan je bio i Karlos Sajnc iz Meklarena, koji je nadoknadio 10 pozicija i trku završio na petom mestu.

Luis Hamilton je došao do 94. pobede u karijeri, a što je još važnije za njega, osvojio je svoju sedmu titulu prvaka sveta, čime se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE