Srbiji bod u Mađarskoj, povratak u Ligu nacija C sve bliži [VIDEO]

Mađarska – Srbija 1:1 (1:1)
Kalmar 39′ – Radonjić 17′

Fudbalske reprezentacije Mađarske i Srbije remizirale su u Budimpešti u meču petog kola grupe 3. Lige nacija B, pa su tako “orlovi” ostali prikovani za dno tabele i u poslednjem kolu im treba čudo kako bi izbegli ispadanje u C ligu.

MAĐARSKA: Dibuš – Botka, Lang, Kečkeš – Bese (od 78. Đurko), Kalmar, A. Nađ, Soboslaj (od 78. Šefer), Holender (od 68. Hanđa) – Siger (od 58. Nego), Nikolić (od 57. Kenjiveš).

SRBIJA: Dmitrović – Milenković, Spajić, Gudelj – Lazović (od 57. Gaćinović), Maksimović (od 62. Grujić), Lukić, Ristić (od 62. Mladenović) – Tadić (od 79. Milinković Savić), Radonjić (od 79. Vlahović) – Jović.

Od starta se igralo otvoreno na obe strane. Soboslai i Nikolić sa jedne strane nisu bili precizni iz solidnih pozicija, a Srbiji je nedostajao završni pas u nekoliko situacija.

“Orlovi” su prvu pravu akciju pretvorili u gol. Jović je dobio vazdušni duel i spustio loptu ka Nemanji Radonjiću, koji je u punom trku napravio sjajan dribling i veštim udarcem prevario golmana Dibuša.

Gol Radonjića možete videti ovde.

Mađari su zatim krenuli sa ofanzivnom igrom. U 23. minutu Soboslai je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je Dmitrović bio siguran.

Srbija je izvela solidnu akciju u 27. minutu, ali je Jović loše prihvatio loptu u odsudnom momentu.

Ponovo je Soboslai okušao udarac iz prekida, ali je šuirao preko gola, a potom je iz igre gađao pored stative. Nisu Mađari iskoristili nekoliko grešaka naše odbrane da se domognu izjednačenja.

Saša Lukić je okušao udarac u 35. minutu, ali je sa 20-ak metara bio zamalo neprecizan.

Najbolji igrač domaćih Soboslai imao je stopostotnu priliku dva minuta kasnije, kada je iz peterca glavom šutirao pravo u Dmitrovića.

Domaći su do izjednačenja stigli na isteku 39. minuta. Odbrana Srbije je pukla nakon četiri odigrana pasa, kada je Žolt Kalmar izbio sam ispred Dmitrovića i lako ga prevario.

Srbija je mogla da ode na odmor sa prednošću, ali se situacija iskopomplikovala, pa je Radonjićev udarac završio pored gola.

U drugom poluvremenu nastavljena je rovovska borba, ali sa dalekomanje sadržajne igre.

U beležnicu je ušao pokušaj Radonjića glavom u 53. minutu, ali bez većih problema za domaće. Na drugio strani je Dmitrović zaustavio opasan prodor Holendera i izbacio loptu u korner sedam minuta kasnije.

Radonjić je nakon dobre solo akcije okušao udarac u 70. minutu, ali je lopta prohujala preko gola.

Dmitrović je intervenisao 10 minuta kasnije nakon pokušaja Kanjoša. Već u sledećem napadu kolosalna šansa za Srbiju. Lukić je uposlio Jovića, koji je sa 10-ak metara šutirao tik pored stative.

Rezervista Milinković-Savić odlično je poslao dubinsku loptu ka Joviću, koji je zahvatio, ali je Dibuš intervenisao u poslednjem trenutku.

Potom je nakon akcije Lukića udarac Gaćinovića izblokiran.

Srpski fudbaleri su želeli da dođu do trijumfa, ali nije bilo vremena ni snage za tako nešto.

U poslednjem kolu Srbiji je neophodan trijumf nad Rusijom i pobeda Mađarske nad Turskom kako bi ostala u Ligi nacija B.

Utakmice su na programu u sredu, 18. novembra od 20.45 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE