U Mađarskoj bez nekolicine

Fudbalska reprezentacija Srbije će danas u Budimpešti gostovati Mađarskoj u meču 5. kola divizije ,,C” Lige nacija.

Meč i nije od nekog posebnog značaja za našu selekciju budući da su svaku šansu za plasman u višu ligu izgubili, a ujedno gorak ukus ostaje od četvrtka i poraza od Škotske koji je ponovo izostavio Srbiju sa Evropskog prvenstva.

Osim toga, selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa i na nekoliko fudbalera. Blažu povredu ima Aleksandar Mitrović, baš kao i njegov imenjak Katai koji je ostao u Beogradu, a u konkurenciji za tim neće biti ni Filip Kostić, kao ni Aleksandar Kolarov, kojeg je Inter pozvao natrag u Milano.

Šansu bi u poslednjoj liniji trebalo da dobije Uroš Spajić, zajedno sa Stefanom Mitrovićem i Milenkovićem. Posle odličnog meča u Norveškoj, potencijalno mesto uz levu aut-liniju mogao bi da dobije i Mihailo Ristić, ali solidan je u svojim izdanjima bio i Filip Mladenović.

Na sredini terena bi trebalo da bude Nemanja Gudelj koji je bio i među svetlim tačkama bledih utakmica Srbije u Ligi nacija, ali i u duelu sa Škotima.

Pitanje je hoće li Darko Lazović biti među prvih 11 nakon iscrupljujućeg meča i bitke sa Endijem Robertsonom, pa je tu opcija i Mijat Gaćinović.

Nemanja Maksimović, Sergej i Dušan Tadić trebali bi da upotpune vezni red, dok će najistureniji u odsustvu Mitrovića, te Đorđa Despotovića kojeg je povreda onemogućila da bude deo reprezentacije, biti Luka Jović.

SASTAV: Rajković – Spajić, Mitrović, Milenković – Mladenović, Maksimović, Milinković-Savić, Tadić, Lazović – Jović.

Svakako da mesta za rotiranje ima, pa bi tako i Saša Lukić mogao da dobije priliku umesto Tadića, ali kako je Tumbaković naveo da većih promena neće biti, osim ovih prinudnih, veruje se da će ovaj tim istrčati na teren ,,Puškaš arene” večeras od 20.45 sati.

FOTO: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE