“Zmajevi” od Bosne ispali, Holanđani mogu opet na završni turnir, poraz Rusije, Vels i Finska u borbi za tron [VIDEO]

U terminu od 18 časova odigrana je samo jedna utakmica u diviziji A.

Holandija je u Amsterdamu dosta lako pobedila Bosnu i Hercegovinu i sačuvala šanse da se nađe na završnom turniru, kao i u prvom izdanju ovog takmičenja. Već u 6. minutu Vajnaldum je doveo ”lale” u vođstvo, da bi isti fudbaler u 14. minutu duplirao prednost Holanđana. I tu je bio kraj svih nadanja gostiju da mogu nešto učiniti. Depaj je na asistenciju Damfrisa postigao treći gol u 55. minutu, a jedino što su ”zmajevi” uradili bio je počasni pogodak Smaila Prevljaka, fudbalera belgijskog Eupena. Njemu je loptu, kao na tacni, poslužio Višća. Bosna je bila ponovo bez Edina Džeka, a posle ovog poraza izgubila je sve šanse da ostane u diviziji A. Holanđani priželjkuju remi Italije i Poljske, a onda bi sa Poljacima u poslednjem kolu odlučivali o prvom mestu.

Biće uzbudljivo u Dablinu u sredu kada se budu sastali Vels i Finska. Obe selekcije su večeras zabeležile nove pobede, pa pred poslednje kolo, i međusobni susret, Vels ima 13, a Finska 12 bodova. Velšani su slavili golom Dejvida Bruksa u 67. minutu, a njemu je asistirao, posle odličnog skoka, povratnik u nacionalni tim Geret Bejl. U isto vreme Finska je pobedila u Bugarskoj, pa postoji mogućnost da ”zemlja 1 000 jezera”, posle plasmana na EURO, izbori i ulazak u Ligu A. Fince je u Sofiji u vođstvo doveo Temu Puki, a najbolji igrač Finske bio je asistent kod drugog gola koji je postigao Robin Lod. U nastavku je Bugarska propustila da realizuje penal, udarac Ivanova odbranio je Hradecki u 60. minutu. Ipak, dobio je domaćin još jedan kazneni udarac samo osam minuta kasnije, a ovog puta uspešan je bio Dimitar Ilijev. Bugraska i Republika Irska odlučiće u poslednjem kolu koja će selekcija ispasti u diviziju C.

Odigran je meč iz naše grupe, Turska je u Istanbulu pobedila Rusiju sa 3:2, pa sada Srbiji trebaju obe pobede da bi ostala u B diviziji Lige nacija. Rusi su poveli golom Čeriševa u 11. minutu, ali je ”Zbornaja komanda” ostala sa desetoricom zbog isključenja Semenova u 24. minutu. On je napravio prekršaj kao poslednji čovek odbrane, pa ga neće biti u Beogradu u sredu. Brzo su Turci izjednačili, strelac je u 26. minutu bio Karaman, a do poluvremena usledio je potpuni preokret, pošto je Čengiz Under preciznim udarcem levom nogom pogodio sam ugao. Tosun je sa bele tačke, nakon prekršaja nad Tufanom, povisio na 3:1, da bi konačan rezultat postavio Kuzjajev u 57. minutu. Pre utakmice u Budimpešti, Rusija ima 8, Mađarska 7, Turska 6 bodova, dok je Srbija za sada osvojila samo dva.

Jermenija je pobedila u Gruziji i imaće priliku da pobedom nad Severnom Makedonijom kao domaćini, mada na neutralnom terenu, stignu do B divizije. Makedoncima u tom meču odgovara i remi. Albanija je pobedila Kazahstan, Belorusija Litvaniju, pa će ove dve selekcije u međusobnom duelu odlučiti o ulasku u B diviziju.

Liga A:

Holandija – Bosna i Hercegovina 3:1 (2:0)
Vajnaldum 6′,14′, Depaj 55′ – Prevljak 63′

Liga B:

Bugarska – Finska 1:2 (0:2)
Ilijev 67′(p) – Puki 7′, Lod 45+1′

Turska – Rusija 3:2 (2:1)
Karaman 26′, Under 32′, Tosun 51′(p) – Čerišev 11′, Kuzjajev 57′

Vels – Republika Irska 1:0 (0:0)
Bruks 67′

Liga C:

Albanija – Kazahstan 3:1 (2:1)
Čilakeši 16′, Ismajli 23′, Manaj 61′(p) – Abiken 25′

Belorusija – Litvanija 2:0 (2:0)
Jablonski 5′, Ebong 20′

Gruzija – Jermenija 1:2 (0:1)
Vako 65′(p) – Gazarjan 33′, Adamjan 86′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE