Zvezda nakon Tantalovih muka “iščupala” pobedu protiv Splita

Crvena zvezda – Split 78:76
(18:24, 20:18, 22:17,18:17)

Košarkaši Crvene zvezde ostaju neporaženi i nakon sedmog kola ABA lige.

Izabranici Saše Obradovića su kao domaćini nakon mnogo problema uspeli da savladaju Split, koji se pokazao u sjajnom svetlu.

Gosti iz Splita su iznenađujuće dobro otvorili meč i na isteku trećeg minuta imali su prednost od sedam poena (2:9). Obradović je zatražio tajm-aut, uveo i Lojda i delovalo je da se Zvezda povratil amakar u napadu. Međutim, Split je preko Vrankovića i Lukovića uvećavao prednost i u devetom minutu su gosti stigli do dvocifrene razlike (10:20). Ipak, domaći su u finišu uspeli da malo smanje vođstvo ekipe iz Dalmacije.

I na startu drugog kvartala igrači Splita su bili sjajni i sa sedam uzastopnih poena došli do ogromnih +13 (18:31). Novi minut odmora Obradovića malo je pokrenuo crveno-bele, koji su se serijom 10:2 vratili u igru, ali Split nije odustajao i odbija svaki pokušaj domaćih da se ozbiljnije približe i preuzmu kontrolu igre. Problem za goste predstavljale su tri lične greške najboljeg igrača Lukovića. Zahvaljujući malo čvršćoj odbrani i ofanzivnom skoku, Zvezda je uspela da se spusti na -2 (38:40), a potom sa četiri poena deficita ode na odmor, u kojem je Split mogao da ima i veću prednost. Prema indeksu nakon prvih 20 minuta košarkaši Splita su ostvarili 54 poena a Crvena zvezda 35.

I po povratku sa odmora viđena je ista slika. Ponovo je Split iskoristio indolentnost u igri Zvezde i serijom 9:0, još jedanput stekao dvocifrenu prednost (40:51). Nakon čudesnog pogotka Lukovića u 25. minutu je Split došao do najvećeg vođstva (41:55). Stali su zatim gosti malo u napadu, što je Zvezda preko Jagodića-Kuridža i Ročestija iskoristila da se vrati na jednocifren minus i pokaže da je još uvek u meču. Finiš četvrtina je po pravilu pripadao crveno-belima. Simonović, koji je igrao 300. meč za crveno-bele, i Davidovac pokrenuli su seriju od 11 uzastopnih poena, pa je nakon poena Ročestija Zvezda prvi put povela po isteku treće četvrtine (60:59).

Jubilarac Simonović kreirao dobar period igre Zvezde, Dobra odbrana, šut za tri poena i skok u napadu doneli su prevagu domaćima u tim trenucima, a nakon poena Voldena bilo je 72:65. Međutim, gosti iz Dalmacije nisu odustajali i dalje su ozbiljno pritiskali velikog favorita.Serijom 8:2 prišli su na poen zaostaka (74:73), 100 sekundi pre kraja. Nije stajao fenomenalni Luković, pa je pogodio i trojku za novo vođstvo Splita (74:76) pred ulazak u poslednji minut.

Sve što su gradili 39 minuta, gosti su uprskali u poslednjem. OBrajant je izjednačio sa linije penala, a Lojd je iskoristio smušen napad gostiju da ukrade loptu i poentira za novo vođstvo Zvezde. Usledila je još jedna izgubljena lopta, a u psolednjem napadu Luković je promašio šut za pobedu, a potom i Čampara za produžetak.

Džoni O′Brajant je bio najefikasniji u Zvezdi sa 18 poena, uz šest skokova. Marko Simonović je dodao 15, a Aleksandar Davidovac 10 poena u sedmoj pobedi srpskog kluba.

Kod Splita, koji ima skor 3:4, istakli su se Marko Luković sa 25 poena i Amtonio Vranković, koji je imao učinak od 21 poena i 12 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE