ATP finale: Đoković sa pola snage krenuo ka šestoj tituli

Novak Đoković – Dijego Švarcman 2:0 (6:3, 6:2)

Novak Đoković je trijumfalno počeo pohod ka šestoj tituli na završnom turniru sezone. Dijego Švarcman ni u šestom pokušaju nije uspeo da savlada Đokovića, a danas je uspeo da pruži otpor tek na početku meča.

Igra najboljeg igrača sveta u prvom setu nije bila u rangu njegovih najboljih izdanja, ali je i to bilo dovoljno za Švarcmana.

Novak je počeo silovito, bez izgubljenog poena osvojio je svoj prvi servis u gemu, ali su potom usledila dva gema u kojima je napravio dosta grešaka i Argentinac je poveo sa 2:1 uz brejk prednosti.

Već u sledećem gemu prednost je anulirana, Đoković je vratio brejk, a sa još jednim gemom bez izgubljenog poena poveo sa 3:2. Švarcman se držao do osmog gema, kada je još jednom izgubio servis, da bi Srbin u devetom gemu iskoristio već prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Drugi set je praktično bio formalnost, Novak je već na startu napravio brejk i već tada se nazirao konačan ishod. Đoković je zadržao visok procenat osvojenih poena posle prvog servisa ne dozvolivši Švarcmanu ni da pomisli na brejk, a sa druge strane realizovao je svaku priliku za brejk.

Svetski broj 1 je lako došao do 5:1, Švarcman uspeo da osvajanjem servis gema na kratko produži svoj današnji nastup, ali je to bio i njegov poslednji gem u današnjem duelu. Đoković je realizovao treću meč loptu i došao do šeste pobede u šestom duelu sa Švarcmanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE