Pomoćnik selektora Janković: Sa Rusijom ne znamo sa kim ćemo raspolagati

Pomoćnik selektora fudbalske reprezentaije Srbije Aleksandar Janković, koji je sa klupe vodio meč Lige Nacija sa Mađarskom, posle remija je istakao da je utakmica bila jako teška posle poraza na penale od Škotske.

Mi smo danas imali dva protivnika, jedan je bila reprezentacija Mađarske koja se pre nekoliko dana kvalifikovala na Evropsko prvenstvo, drugi protivnik smo bili mi sami sebi. Izuzetno je teško posle utakmice koju smo odigrali pre tri dana da se ponovo mobilišemo, da ponovo napravimo pripremu, kako mi u stručnom štabu i Fudbalski savez, tako su i igrači morali da daju sve od sebe kako bi potvrdili profesionalizam i ljubav prema dresu reprezentacije. Sve smo učinili kako bismo ovaj meč odigrali konkurentno sa jedne strane, a sa druge svesni da se borimo za bodove naše reprezenatcije, koji znače u Ligi nacija i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, rekao je Janković.

On je istakao da je Srbija bila bolja ekipa u duelu sa severnim susedima.

Imali smo više šansi, ali imali su i Mađari dosta interesantnih akcija, koje su završavale udarcem ka golu. Iskreno mi je žao zato što bi mnogo značilo da smo pobedili ovu utakmicu. Malo smo promenili način igre, u smislu da smo digli celu našu ekipu gore, napravili smo veći prostor za igru. Fizički je bio izuzetno teško s obzirom na činjenicu da smo odigrali 120 minuta pre samo tri dana. Zato smo sa ovoliko izmena pokušali da osvežimo celu ekipu kako bismo održali ritam tokom cele utakmice. Ponavljam, bilo je jako teško. Završili smo utakmicu kako smo završili. Očekuju nas tri izuzetno teška dana, ali ćemo učiniti sve da završimo Ligu nacija pobedom protiv Rusa.

Srbija, ukoliko želi da ostane u B grupi Lige Nacija mora da pobedi Rusiju. Janković ne može da garantuje pobedu jer kadrovska situacija u reprezentaciji nije dobra.

– Jako mi je teško da odgovorim na ovo pitanje. Dolazim iz svlačionice, igrači se žale na povrede i na veliki umor. Oni su danas dali dosta od sebe, koliko god su mogli. Teško mi je da kažem zato što ne znam kakvim ćemo timom moći da raspolažemo za tri dana. Dozvolite nam bar sutrašnji dan da vidimo šta se dešava, pa da na osnovu toga možemo nešto približnije, konkretnije i direktnije da vam kažemo, završio je Janković.

Meč Srvija-Rusija se igra u sredu od 20.45h.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE