Profesor Koprivica o predstojećem FIBA “mehuru”: Reprezentacije se okupljaju bez ikakve pripreme

Košarkaška reprezentacija Srbije krajem novembra u takozvanom “mehuru” u Finskoj nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Orlovi će 28. novembra odmeriti snage sa Švajcarskom, a dva dana kasnije i sa slekcijom domaćina.

Selektor Igor Kokoškov nedavno je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za novembarski FIBA prozor, a pripreme za ove duele će biti specifične, jer ih praktično neće ni biti. O tome je, gostujući na Radio Beogradu u emisiji “Vreme sporta i razonode”, govorio prof. dr Vladimir Koprivica, kondicioni trener našeg nacionalnog tima. 

Biće izuzetno teško. Ali, to neće biti slučaj samo sa našom reprezentacijom već i sa svim ostalim selekcijama. Pre svega, jer će se reprezentacija okupiti i odigrati utakmice bez ikakvih priprema. O tome svedoči podatak da neću ni putovati sa ekipom u Finsku, jer vremena za rad na fizičkoj spremi neće biti, rekao je profesor Koprivica i dodao:

Problemi sa kojima se suočavaju selektori su ogromni. Prvo, postoje ograničenja koja se tiču bolesti, pa oko dolazaka igrača. Zatim, nove igrače u timu treba u kratkom periodu uklopiti i napraviti taktičke varijante. I pitanje skautinga je veoma otežano, jer zbog svih ovih problema za protivnika imate potpuno neočekivanu selekciju. Sve je daleko izvan nekog prostora stabilnosti, biće mnogo improvizacije i ko se tu bolje bude snašao, bacio fokus na one temeljne stvari i ko bude u mogućnosti da redovnije članove reprezentacije angažuje, taj će bolje proći. Ipak, sreća je da je sistem takmičenja takav da samo jedna reprezentacija neće proći dalje, pa su naše šanse, relano govoreći, velike, konstatovao je Koprivica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE