ZVEZDA REŽIRALA VELIKI PREOKRET: Zlatibor vodio 2:0 do 70. minuta pa primio 4 gola! [VIDEO]

Crvena zvezda – Zlatibor 4:2 (0:1)
Ivanić 71′, Vukanović 73′, Pankov 84′, Radulović 86′ – Janjić 31′, Miloradović 56′

Crvena zvezda će biti na sutrašnjem žrebu za osminu finala Kupa Srbije, ali je do pobede nad Zlatiborom došla mnogo teže nego što se očekivalo. Imali su gosti sve do 70. minuta dva gola prednosti, bili na ivici senzacije, ali su do kraja meča primili čak četiri gola.

Crvena zvezda je bila znatno bolji rival u prvom poluvremenu, ali je Zlatibor iz jedinog opasnijeg napada uspeo da kazni odbranu crveno-belih i stekne prednost nakon prvih 45 minuta.

Dejan Stanković je odlučio da odmori Kataija, Bena i Kange, a nije bilo ni Gavrića i Rodića, a društvo Falćineliju u špicu napada pravio je Boaći. Prvi je zapretio Spiridonović u 5. minutu, šutirao je sa petnaestak metara preko gola, a sličan ishod imao je i pokušaj Boaćija nešto kasnije.

Degenek je u 16. minutu pokušao da centrira, lopta je imala čudnu putanju i golman Čubraković je imao dosta problema da sačzva svoj gol. U 22. minutu Falćineli je silovito šutirao sa dvadesetak metara i pogodio prečku, a veliku priliku imao je Ivanić tri minuta kasnije. Ponovo se istakao golman Zlatibora koji je skratio ugao i sačuvao svoj gol.

Gosti su poveli u 31. minutu, Petronijević je centrirao sa leve strane, pronašao Janjića koji je savladao Borjana i postigao svoj četvrti gol u sezoni. Finiš poluvremena pripao je Ričmondu Boaćiju, koji je imao dve odlične prilike, ali nije uspeo da postigne gol. Prvo je odlično šutirao pored stative, potom je Čubraković odbranio i odbio loptu ponovo do Boaćija koji je poslao preko gola.

Veliku priliku imao je Boaći i na početku nastavka, ali je sa šest metara šutirao pravo u Čubrakovića koji je neposredno pre toga zaustavio i pokušaj Nikolića sa ivice šesnaesterca. Zlatibor je u 31. minutu kaznio prvi set propuštenih prilika Zvezde, a u 56. minutu po nepisanom fudbalskom pravilu stigla je kazna i za prilike nakon prvog gola. Ponovo je odbrana crveno-belih matirana posle centaršuta ovoga puta sa desnog boka, učinio je to Janjić, a egzekutor sa pet metara bio je Miloradović.

Odmah je Stanković izvršio trostruku izmenu, umesto Boaćija, Erakovića i Spiridonovića ušli su Pavkov, Milunović i Vukanović, krenula je Zvezda još ofanzivnije, ali je i dalje Čubraković činio čuda na golu. U 70. minutu sjajno je odbranio udarac Nikolića iz slobodnog udarca, ali je kapitulirao samo minut kasnije. Kombinovali su Ivanić i Falćineli, Italijan je kratko ostavio loptu za Ivanića koji je udarcem po zemlji savladao Čubrakovića. Dva minuta kasnije bilo je 2:2, najviše zasluga za izjednačenje ima Milunović koji je oštro šutirao iz vrlo teške situacije, a lopta se od Vukanovića odbila u mrežu.

Čubraković je spasao Zlatibor i u 82. minutu kada je odlično intervenisao nakon udarca glavom Vukanovića, ali je u narednih 4-5 minuta primio još dva gola. Prvo je Pankov kompletirao veliki preokret, da bi nakon toga posle velike greške odbrane Zlatibora gol postigao i mladi Andrija Radulović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE