Cicipas slavio posle drame, sa Nadalom direktan okršaj za polufinale

Branilac titule na ATP finalu, Grk Stefanos Cicipas, došao je do svoje prve pobede u grupi ”London 2020”.

Grčki teniser je pobedio debitanta na Završnom Mastersu, Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 7:6(6), a Rubljov je imao meč loptu u taj-brejku trećeg seta, kada je napravio duplu servis grešku. Meč je trajao minut manje od dva sata.


Samo 20 minuta trebalo je Cicipasu da dobije pri set. Uspeo je Rubljov da uzme samo jedan gem, ali je dva puta izgubio svoj servis. Izgledalo je da će Grk brzo do pobede i tako Rusa ostaviti bez šansi za plasman u finale. Međutim, stvari su se preokrenule u drugom setu. Brejka nije bilo sve do desetog gema, a jedine brejk lopte imao je Cicipas u sedmom gemu, koje je Rus uspeo da spasi. Grk je popustio u najbitnijem trenutku, kada je servirao za ostanak u setu, ali je taj gem izgubio sa nulom, pa je Rubljov osvojio svoj prvi set na ATP finalu u karijeri.


Naslućivala se velika borba u odlučujućem setu, i tako je i bilo. Rubljov je bio na velikom iskušenju u trećem gemu, imao je Cicipas pet puta šansu da oduzme servis rivalu, ali nije iskoristio nijednu. Onda je u problemu bio i aktuelni šampion Završnog Mastersa, servirao je dva puta za ostanak u meču, u desetom i 12 gemu, kada je krenuo sa 0:30, ali je izborio taj-brejk.


U taj-brejku Rubljov je napravio nekoliko nesvakidašnjih grešaka, pa je Cicipas poveo sa 5:2. Sa dva odlična servisa, jednim as, a jednim vinerom, Rus je smanjio na 5:4, a onda izjednačio na 5:5. Naredni poen je donosio je meč loptu, a bio je možda najbolji u celom meču. Na kraju je pripao Rubljovu, pa je on prvi imao priliku da spusti zavesu na meč, i to na svoj servis. Međutim, živci su popustili i Rubljov je načinio dvostruku servis grešku. Bio je to ključni momenat, i naredni poen je pripao Cicipasu, koji je došao do svoje prve meč lopte i odmah je iskoristio, zahvaljujući neiznuđenoj grešci rivala.


Sada Tim ima dve pobede, a Nadal i Cicipas po jednu. Rubljov je bez bodova i nema šanse da se plasira u polufinale. Tim je osvojio prvo mesto, a u direktnom obračunu o drugom polufinalsiti odlučiće Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE