Nemci doživeli najubedljiviji poraz od 1931! Livaković ispustio remi sa Portugalicma

Fudbalska reprezentacija Španije ubedljivo je savladala Nemačku sa 6:0 u Sevilji u okviru ,,A” divizije grupe ..4” Lige nacija.

Neprihvatljivo nezainteresovani Nemci kao da nisu ni želeli da izađu na teren na Pirinejskom poluostrvu, dok su Španci bili spremni da razore goste i u tome u potpunosti i uspeli.

Seriju golova otvorio je Alvaro Morata, kada je odlično skočio na drugoj stativi nakon kornera Fabijana Ruiza. Ubrzo je raspoloženi Feran Tores natrčao na odbitak posle udarca Danija Olma koji je završio na prečki, a na 3:0 povisio je Rodri u 38. minutu.

Smešilla se katastrofa Nemcima, što bi bilo i da su izgubili sa ovim rezultatom, a kamo li sa duplo većim. Odbrana Nemačke izgledala je kao nižerazredna. Koč, Zile, Ginter i Maks bili su van svakog nivoa i Španci su to koristili kada god im se prilika ukazivala. Tako je još dva pogotka postigao junak Feran Tores, a u završnim trenucima susreta upisao se i Mikel Ojarzabal koji je postigao jedan od lakših golova u karijeri.

Ovo je najubedljiviji poraz Nemačke još od 1931. godine!

Osim Ferana Toresa, još jedan fudbaler Mančester sitija izrastao je u heroja svoje reprezentacije. Ruben Dijaš je sa dva pogotka, od čega jedan u 90. minutu, doneo pobedu Portugaliji na gostovanju Hrvatskoj (2:3). Štoper je iskoristio neverovatnu grešku golmana Livakovića koji je ispustio loptu nakon kornera, te zaresao mrežu.

Crnogorci su dominantno završili takmičenje u Ligi ,,C” pošto su sa 4:0 ispratili Kipar sa stadiona ,,Pod goricom”. Prvo mesto u grupi obezvedili su im Stevan Jovetić i dvostruki strelac Aleksandar Boljević, te Stefan Mugoša.

Francuska – Švedska 4:2 (2:1)
Hrvatska – Portugalija 2:3 (1:0)
Španija – Nemačka 6:0 (3:0)
Crna Gora – Kipar 4:0 (3:0)
Luksemburg – Azerbejdžan 0:0
Andora – Letonija (0:5) (0:1)
Gibraltar – Lihtenštajn 1:1 (1:1)
Malta – Farska Ostrva 1:1 (0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE