Obradović: Ovakva situacija nikada nije bila, srpskim reprezentativkama je čak prećeno u klubovima

Nije mnogo ostalo do početka Evropskog prvenstva za rukometašice, a situacija sa koronavirusom dovela je do toga da su mnoga pitanja još uvek ostala nerešena.

Norveška je odustala od domaćinstva, čeka se odluka Evropske rukometne federacije, a selektor srpskih rukometašica, Ljubomir Obradović, izjavio je da rukomet nikada nije bio u ovakvoj situaciji.

Ovakva situacija nije bila i daj Bože da nikada više ne bude. Sledećeg ponedeljka bi trebalo da počnemo da radimo, praktično, posle godinu dana od Svetskog prvenstva u Japanu. Devojke imaju još dve utakmice u svojim klubovima. To je nešto što nas brine, ne samo zbog COVID-19, već i zbog povreda. Dragana Cvijić mora na operaciju, neće igrati na EP. Imamo dve povratnice, dve mame, Kaća Krpež je počela da igra u Rostovu, dok sa Tamarom Radojević još treba da popričam. Ovo ostalo je tu, da budemo zdravi, da budemo bez sportskih povreda, a posle idu ta testiranja, tu se nikada ne zna. U Norveškoj to ne bi ličilo na Evropsko prvenstvo. Za soluciju sam da se takmičenje odloži za mart, april, možda i jun. Nekada su se Evropska prvenstva igrala u junu. Sada se zatvaraju granice, avio saobraćaj je u problemu, imamo nedelju dana da sačekamo. Neizvesnost je, ali biće šta će biti, izjavio je Obradović.

Najveći broj srpskih reprezentativki igra u Mađarskoj gde je 80 odsto utakmica odloženo.

Ne samo Mađarska, već i Rumunija ima dosta inostranih igračica. Žao mi je što se posle Japana nismo ni jedanput okupili. Tamo smo došli do jednog određenog nivoa igre u napadu i odbranu, nivoa što se tiče svega. Bilo je dosta stvari da uradimo za ono što nas čeka, kvalifikacije za Tokio i prvenstvo. Sada se taj raspored obrnuo, jer nas kvalifikacije čekaju u martu. Tu gde smo stali, nastavićemo. Otkazali smo turnir u Poljskoj. Videćemo da li je izvodljivo da se odigraju dve utakmice sa Rumunijom, znajući kakva je situacija tamo kod njih. Vidite veliki broj povreda u svim selekcijama. Sada su tu i Ruskinja Sen, Barbosa, uz one prethodne. COVID-19 je uzeo svoj danak. Pitanje je da li su pripreme i treninzi adekvatno podešeni prema datoj situaciji. Sve je to za duboku analizu, ne smemo da se igramo, niti kockamo. Probaćemo da izvučemo što bolji rezultat od sastava koji budemo imali.

Mnoge reprezentacije imaju problema sa pripremama, a srpskim reprezentativkama je čak i prećeno u klubovima.

Dosta reprezentacija se okupilo u poslednjoj EHF nedelji. Našim igračicama je prećeno da ako dođu imaće problema sa ugovorima, tako da nisam imao pravo da ih zovem. Vidite i fudbal, Inter je zapretio Kolarovu. Ako u fudbalu to nije rešeno, teško je onda u rukometu. Moraju da se znaju obaveze i odnos klubova i reprezentacija. Ako je EHF nedelja za sve, onda je za sve, ako nije nije. Ne može da se ne pušta reprezentativka Srbije. Nama nije dozvoljeno da se okupimo. Dobro bi bilo da se sedne i dogovori. Politiku moraju da vode EHF i Savezi, a ne klubovi, zaključi je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE