Tumbaković o Rusiji, Kolarovu i daljim koracima

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće poslednji meč u grupi 3 Lige nacija B. Rival “orlova” na stadionu “Rajko Mitić” u sredu, 18. novembra od 20.45 časova biće selekcija Rusije.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković istakao je da igračima nije potreban motiv za duel protiv jakog protivnika.

Svaki meč je dodatni motiv za svakog od nas, pogotovo protivreprezentacije kao što je Rusija. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat, ali neće biti samo do nas. Ima i do protivnika, koji ima kvalitetne pojedince. Imaju polivalentne igrače koji mogu da iznenade protivnika u svakom smislu, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Srbija zauzima poslednju poziciju u grupi 3 i neophodan joj je trijumf nad Rusijom, kao i pobeda Mađarske protiv Turske, kako bi ostala u Ligi nacija B i u narednom ciklusu.

Nikad nije dobro ispasti. Ako nešto može da bude dobro, onda su to lakši protivnici u nižoj ligi od ove naše, kazao je selektor Srbije.

Prethodnih dana se digla velika prašina zbog izostanka kapitena Aleksandra Kolarova u odlučujućem susretu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Posebno mi smeta ta medijska ujdurma kada je u pitanju Kolarov. To je spinovanje, stvari koje nisu proverene. Da je postojala najmanja šansa da igra, on bi igrao. Kolarov je 15 godina reprezentativac, a mi ga stavljamo u situaciju da treba da se pravda i da neko ne veruje u ispravnost njegove izjave da ne može da igra. Na njegovoj sam strani apsolutno. A to što smo mi pomislili da bi nam tog momenta nedostajao njegov penal i to nije bilo korektno.

Srbija neće igrati na šampionatu Starog kontinenta, a Tumbaković je detaljniju analizu ostavio za neku drugu priliku.

Kada se slegnu utisci, odnosno posle utakmice sa Rusijom, napravićemo detaljnu analizu svega. Tačno ćemo u glavu gađati krivce, ali i izvlačiti pouke za buduće akcije, dodao je Ljubiša Tumbaković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Kecmanović za sat vremena do drugog kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu. Savladao je kineskog takmičara Žižena Žanga sa 2:0....

POVEZANE OBJAVE