Brazilci bez greške, Argentina se probudila, Kolumbija doživela debakl (VIDEO)

Odigrani su mečevi 4. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Derbi meč je odigran u Montevideu gde je Urugvaj dočekao Brazil. Gosti su slavili sa 0:2. Meč je rešen u prvom poluvremenu pošto su Artur u 33. minutu, i Gabrijel Žezus pred sam kraj poluvremena postigli pogotke.

U 71. minutu Edinson Kavani je dobio crveni karton pošto je nagazio Riairlisona i tako eliminisao sebe iz narednog meča kvalifikacija.

Brazil je posle ovog kola ostao stoprocentan sa sve četiri pobede.

Argentina je u Peruu uspela da savlada domaćina sa 0:2, i kao i Brazilci meč su rešili u prvom poluvremenu. Golove su postigli Nikolas Gonzales na asistenciju Lo Selsa u 22. minutu, a vrlo brzo, šest minuta kasnije, Lautaro Martinez je postigao gol za konačnih 0:2.

Najveće iznenađenje je viđeno u Ekvadoru u meču protiv Kolumbije. Nije toliko iznenađenje pobeda domaćina, ali jeste pobeda od 6:1. Već u prvom poluvremenu je rezultat bio 4:0,  a strelci su bili Arboleda, Mena Delgado, Estrada Martinez i Araeaga. U sudijskoj nadoknadi je Džejms Rodrigez uspeo da smanji na 4:1 sa bele tačke.

U drugom poluvremenu Ekvador je nastavio silovito. Strelci su bili Plata u 78. minutu i Estupinan u sudijskoj nadoknadi. Zanimljivo je da je odmah po postizanju gola Plata je dobio drugi žuti karton, pa su Ekvadorci do kraja igrali sa desetoricom.

Ovo su kompletni rezultati 4. kola:


Paragvaj – Bolivija 2:2 (1:2)
(Romero 19 (pen), 72 – Moreno 41, Kaspedes 45)
Urugvaj – Brazil 0:2 (0:2)
(Artur 33, Rišarlison 45)
Peru – Argentina 0:2 (0:2)
(Gonzalez 17, Martinez 28)
Ekvador – Kolumbija 6:1 (4:1)
(Arboleda 7, Mena Delgado 9, Estrada Martinez 32, Araeaga 39, Plata 78, Estupinan 90+1 – Rodrigez 45+1 penal)
Venecuela – Čile 2:1 (1:1)
(Mago 9, Rondon 81 – Vidal 15)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POTPISANO: Alba ozvaničila transfer

Košarkaši Albe završili su kao poslednji na tabeli Evrolige sa pet pobeda. Protiv Bona ih očekuje plej-of serija u četvrtfinalu...

POVEZANE OBJAVE