Makedonci ostali u Ligi nacija C, Albanija se pomerila rang više

Odigrane su četiri utakmice u Ligi nacija C.

U grupi 2, Jermenija je na svom terenu minimalno porazila Severnu Makedoniju i tako došla do prvog mesta na tabeli i Lige nacija B u narednom ciklusu. Pobedonosni gol postigao je Hovanes Hambardžumjan u 10. minutu drugog poluvremena. Jermenija je pobednik grupe sa 11 bodova, dva više od Severne Makedonije.

Gruzija i Estonija su odigrale meč bez golova. Gruzija je na kraju zauzela treće mesto, dok je Estonija poslednja.

U grupi 4, Albanija je pobedom protiv Belorusije obezbedila prvo mesto u grupi i plasman u viši rang. Sokol Čikaleši je pogocima u 20. i 27. minutu doneo dva gola prednosti Albaniji. Gosti su smanjili golom Maksima Skaviša u 35. minutu, ali je Albanija sa dva gola viška otišla na odmor zahvaljujući Reju Manaju. Poraz Belorusije ublažio je Maks Ebong 10 minuta pre kraja utakmice.

Litvanija je porazila Kazahstan na gostovanju i sa šest bodova zauzela treće mesto u četvroj grupi Lige nacija C. Pobedu Litvaniji obezbedio je Arvidas Novikovas u sudijskoj nadoknadi. Kazahstan je poveo u 38. minutu preko Abata Ahmetova, a izjednačujući gol za goste postigao je Modestas Vorobjovas dva minuta kasnije.

Liga nacija C:

Grupa 2:

Jermenija – Severna Makedonija 1:0 (0:0)
Gruzija – Estonija 0:0

Grupa 4:

Albanija – Belorusija 3:2 (3:1)
Kazahstan – Litvanija 1:2 (1:1)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE