NBA objavio “plan rada” u narednoj sezoni, sve se završava do Olimpijskih igara

NBA liga kreće u novu sezonu 22.decembra. Biće odigrane 72 utakmice u regularnom delu sezone, a plej of bi trebao da se najkasnije završi 22.jula.

To je urađeno tako da bi igrači mogli da zaigraju na Olimpijskim igrama koje bi trebale da počnu 23.jula naredne godine.

Svaka ekipa će igrati tri puta protiv timova iz svoje konferencije – 42 utakmice (14×3). Takođe, svaka ekipa će odigrati i dve utakmice protiv ekipa iz druge konferencije što je još 30 utakmica (15×2), što je ukupno 72 utakmice.

Tačan raspored sezone će postepeno i u delovima biti saopšten, shodno tome kako se bude razvijala situacija sa pandemijom.

Kao i u “balonu” u protekloj sezoni, biće održani play-in turniri za ekipe od 7. do 10. mesta u konferencijama. Sedmoplasirana ekipa će kod kuće igrati protiv osmoplasirane i pobednik tog duela biće kvalifikovan kao sedmi nosilac. Poraženi iz tog susreta će igrati sa pobednikom susreta između devetoplasirane i desetoplasirane ekipa, a poraženi tim će biti eliminisan. Pobednik tog duela ide u plej-of kao osmi nosilac.

Pauza za Ol-star utakmice bila je planirana između 5. i 10. marta, ali iz NBA lige nisu naglasili hoće li uopšte biti odigran Ol-star meč.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

  • KLJUČNE REČI
  • NBA

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE