Pet izmena u Čempionšipu, Premijer liga na potezu

Druga liga Engleske – Čempionšip – doneo je odluku da od narednog kola uvede pet izmena na svojim utakmicama, umesto prvobitnih tri.

Tako će ostati sve do kraja sezone, a isti slučaj biće i sa Ligom 1 i Ligom 2.

Sada je na potezu Premijer liga, koja i dalje ne odstupa od odluke donete na početku sezone, koja podrazumeva tri izmene po ekipi. Mnogi treneri i klubovi nadaju se izmeni, s obzirom na to da koronavirus ponovo uzima mah, a zgusnut raspored stvari čini još težom, te se povrede događaju iz kola u kolo.

Prvi među ostalima jesu i treneri dva, trenutno najbolja tima u Premijer ligi – Jirgen Klop i Pep Gvardiola.

Oni su se posle međusobnog duela (1:1), pre nekoliko vikenda i sastali ne bi li diskutovali u vezi sa ovom temom, što je španski strateg i potvrdio.

Nismo razgovarali o rezultatu, pričali smo o borbi za pet izmena tokom utakmica. Sve lige u svetu koriste ovaj sistem, ali ovde, mi verujemo da smo posebni i koristimo samo tri igrača. Ne štitimo naše fudbalere. Pet izmena bi pomoglo i trenerima i igračima, nije teško to dozvoliti – rekao je Gvardiola nakon utakmice sa Liverpulom.

Pritisak je sada na Premijer ligi i pitanje je koliko dugo će još moći da ostanu tvrdoglavi, posebno jer se glas najvećih trenera sveta daleko čuje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lesorov sin zapevao Partizanovu pesmu (VIDEO)

Centar Panatinaikosa Matijas Lesor nastavio je sa dobrim igrama i zasluženo će ove sezone igrati F4 Evrolige. Lesor je u...

POVEZANE OBJAVE