U MILANU PRIČA STARA: Crvena zvezda nastavila da teroriše Olimpiju

U 9. kolu Evrolige ekipa Crvene zvezde je tradicionalno slavila u Milanu pobedom 87:79.

Čitavo prvo poluvreme je obilovalo sa promenama vođstva. Nešto bolje je počeo Armani, ali je Crvena zvezda brzo posle koša Tejlora Ročestija povela sa 13:15.

Posle toga Olimpija kontrliše utakmicu narednih nekoliko minuta sa ofanzivnim skokovima i jakom odbranom na svom obruču. Pomalo je čudan bio i sudijski kriterijum u tim momentima, tako da je na kraju prve četvrtine Olimpija izvela 10 penala, dok Crvena zvezda 2. Na kraju prvih 10 minuta igre, domaćin je vodio sa 23:18.

Druga četvrtina je slično počela kao i prva. Međutim, ulaskom Lojda, crveno-beli pronalaze ritam i počinju da preokreću rezultat i uspevaju kada su poveli 31:29 posle poena uz faul Džordana Lojda.

Isto kao i u prvoj četvrtini, tada sledi pad u Zvezdinoj igri i Milanezi stižu ponovo do 5 poena prednosti – 43:38.

Od tog trenutka crveno-beli su do kraja druge četvrtine odigrali bez greške. U napadu su pametno koristili svoje prednosti, a Tejlor Ročesti je napokon pokazao svoj napadački talenat koji ga je krasio kroz karijeru. Na kraju, košem Voldena u zadnjoj sekundi poluvremena srspki tim stiže do 44:48 na kraju prvog poluvremena.

U trećem periodu Crvena zvezda je krenula odlično. Uvećavala je prednost i održavala između 7 i 9 poena. Međutim, sredinom četvrtine Olimpija je pojačala agresivnost i unela nervozu u redovima srpskog tima. Džordan Lojd je napravio nekoliko grešaka u dodavanjima i Armani je prišao na 2 poena prednosti. Ipak, u poslednjem minutu najbolji strelac crveno-belih se iskupio sa 4 poena, za kraj četvrtine donosi 60:66.

U četvrtom periodu Crvena zvezda je odigrala praktično bez greške. Armani je postizao poene iz jako teških šuteva, a u napadu su održali mirnoću i napali Olimpiju preko skoka u napadu. Imala je Crvena zvezda maksimalnih 12 poena 71:83, na dva i po minuta pre kraja ali sa dve brze trojke Milano se vratio u meč. Volden je odigrao ključnu ulogu prodorima i iznuđenim prekršajima za slobodna bacanja, koji su donosili lake poene.

Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 17 poena, dok je Kori Volden postigao 15. Džoni Obrajant je postigao 11.

Kod Olimpije iz Milana Micov je postigao 13, Serhio Rodrigez 11 i Panter sa 10.

Posle ovog kola Crvena zvezda ima skor 4-5, dok Olimpija Milano je na skoru 3-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE