NBA DRAFT: Edvards prvi pik, Pokuševski već trejdovan, Simonović nastavlja tradiciju Mege na draftu

U toku noći između srede i četvrtka u bruklinu je održan NBA draft.

Zbog pandemije koronavirusa održan je u specijalnim uslovima, a karakteristika ovogodišnjeg drafta je da nije bilo velikih imena.

Za navijače u Srbiji najzanimljiviji pik je svakako Aleksej Pokuševski koji je draftovan kao 17. pik od strane Minesote, ali je odmah trejdovan u Oklahomu za prava đpanskog plejmejkera Rikija Rubija.

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, Dani, izabran je kao 9. pik od strane Vašingtona, dok je košarkaš Mege Marko Simonović izabran kao 44. pik od strane Čikaga. Slovenac je 11. igrač beogradskog kluba koji je izabran na NBA draftu.

Što se tiče prvih 10 pikova, Minesota je odabrala kao prvog pika Entonija Edvardsa sa Džordžije, dok je drugi pik bio u rukama Golden Stejta koji su izabrali Džejmsa Vajsmana sa Memfisa.

Lamelo Bol kao treći pik odlazi u Šarlot, dok Patrik Vilijams i Isak Okoro odlaze u Čikago i Klivlend.

Šesti pik je bio Onijeka Okongvu koji ide put Atlante, dok na sedmom mestu je košarkaš Ulma Kilijan Hejns koji odlazi u Toronto. Obi Topin je sa osmog mesta otišao put Njujork Niksa, deveti je bio pomenuti Avdija, dok na desetom mestu je Džejlen Smit koji će u Finiks.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE