Od gotovog umalo veresija: Partizan upisao važnu pobedu

Partizan – Huventud 78:75
(18:19, 23:14, 22:16, 15:26)

Košarkaši Partizana savladali su Huventud u zaostalom meču šestog kola Evrokupa, koji je igran u Hali Sportova “Ranko Žeravica”.

Crno-beli su upisali četvrtu pobedu u Evrokupu, uz tri poraza, u meču koji je pratio trener koji je oba kluba vodio do evropskog trona, Željko Obradović. Partizan je imao 14 poena višk aiu poslednjih 10 minuta, ali je u finišu jedva odbranio trijumf.

Za Partizan na ovom meču ponovo nije igrao Erik Mika, uz Nemanju Jaramaza koji je duže odsutan, dok je Huventud bio bez udarnih poluga Pau Ribasa, Ante Tomića i Nemanje Dimitrijevića.

Gosti iz Badalone bolje su otvorili meč i nakon nešto više od dva minuta poveli sa 7:2. Zatim su crno-beli zaigrali uznatno čvršće u odbrani i to naplatili serijom 8:3 za poravnanje skora u sedmom minutu (10:10). Ulazak Vila Mozlija doneo je i prevagu u skoku, ali je brzo dobio dve lične greške, pa nije iskorišćen nalet njegove energije. Beogradskom klubu nije se dalo da povede u prvoj četvrtini. Huventud je konstantno imao minimalno prednost, koja je nakon prvih 10 minuta iznosila jedan poen.

Ipak, na startu drugog kvartala krenuo je Partizan napadački efikasno, Pejdž je ubacio prvu trojku crno-belih, iz reketa su pogađali Janković i Tomas i sa osam uzastopnih poena domaći su otišli na plus 7 (26:19). Većim delom ovog perioda igre Partizan je sigurno kontrolisao situaciju na terenu. Nakon akcije Miler-Mekintajera i Dangubića Partizan se odlepio na do tada najvećih plus 8 u prvom poluvremenu (39:31), razlika sa kojom se i otišlo na odmor od 15 minuta.

Crno-beli su nastavili sa agresivnom odbranom i u trećoj četvrtini, a proradio je i šut za tri poena. Nakon trojki Zagorca i Milera-Mekintajera, Partizan je došao do 13 poena viška (49:36). Huventud se nije predavao, i kontra serijom 9:2 primorao je Filipovskog na minut odmora. Tajm-aut je urodio plodom, Pejdž je ubacio trojku, pa je pogodio i večeras odlični Gordić i Partizan je vratio dvocifrenu razliku. Gordić je nastavio da teroriše odbranu katalonskog kluba za velikih +14 npred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Partizan je loše odigrao veći deo četvrte deonice. Doson je ulio malo krvi u napad gostiju u četvrtoj četvrtini i spustio je sa svojih 10 uzastopnih poena Huventud na jednocifren minus u 34. minutu (68:59). Došao je klub iz Badalone i na šest poena zaostatka u 36. minutu (70:64). U tim trenucima je Tomas odigrao važnu rolu i bio jedini koji je nešto činio u napadu. Mozli je izveo sjajno zakucavanje, ali je Huventud nastavio da niže poene, a posle trojke Basasa bilo je samo +2 za Partizan (74:72), 1.18 minuta pre kraja. Miler-Mekintajer napravio je nekoliko grešaka i Huventud je imao napad za vođstvo, ali Basas ovoga puta promašio trojku. Miler-Mekintajer je uspeo da poentira iz kontre, a potom prosuo još jedan napad lošim pasom.

Huventud je poentirao iz reketa i usledila je penal završnica, Pejdž je ubacio oba bacanja, Basas jedno i to je bio kraj meča i pobeda od tri poena razlike, sa koliko je i Huventud slavio u Badaloni.

Nemanja Gordić je sa 16 poena i četiri asistencije bio najzapaženiji u Partizanu. Kod Miler-Mekintajer je dodao 13, Rašon Tomas 11, a Nemanja Dangubić 10 koševa.

Šon Doson je predvodio Huventud sa 19 poena, a po 16 koševa ubacili su Vladimir Brodžijanski i Ćavi Lopez-Arostegi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sadik ponovo oblači crno-beli dres?

Kako prenosi španski “Mas Fichajes“, fudbalski klub Njukasl želi u svoje redove nekadašanjeg fudbalera Partizana Umara Sadika. Oni javljaju da...

POVEZANE OBJAVE