Tumbaković iskren: Ništa ne može da nas opere od poraza protiv Škotske

Srbija je ubedljivom pobedom protiv Rusije 5:0 završila takmičenje u Ligi Nacija, ali još uvek sve boli meč protiv Škotske.

Selektor Ljubiša Tumbaković je dao ocenu nastupa u Ligi Nacija.

Definitivno Liga nacija je odigrana osrednje. Malo pre sam rekao da smo mi imali neku svoju aktivnost. Definitivno je akcenat u ovom delu bio plasman na EP. Mi smo kroz oktobarski sadržaj napravili dve dobre utakmice. Svi su očekivali da ćemo utakmicu protiv Škotske da rezultiramo na neki drugi način, ali to se nije dogodilo. Razloge ćemo da nađemo u periodu koji je ispred nas, rekao je Tumbaković.

Na pitanje novinara našeg portala, sa kojom ocenom bi ocenio ovaj reprezentativni ciklus selektor je odgovorio?

Malo je komplikovano to oceniti, jer Liga Nacija nije imala dimenziju kao prošli put. Mi smo imali prioritet baraž za Eropsko prvenstvo, tako da smo pojedine utakmice koristili da se individualno pripremamo ili da napravimo rotaciju. Ne bih dao ocenu u tom pravcu, rekao je Tumbaković.

On je upitan da prokomentariše tim koji je izveo protiv Rusije sa čak tri napadača.

Mislim da svaki selektor prilagođava profilu igrača sa kojima raspolaže. Naravno da sam se ja onda odlučio da igram direktan fudbal. Pored tog direktnog fudbala koji želim da igram, to je ta neka prepoznatljivost. Naravno, sve to je jedan proces koji traje neko vreme. Selektor sam u tri okupljanja, što je nedovoljno da se to definiše. Kada je reč o dva špica, tu je uvek ideja da se prilagodiš u odnosu na protivnika. Taj profil igrača mora da bude takav da moaže da nadomesti jedan drugoga. Hteo sam to da pokušam i ranije kroz Luku i Mitrovića i malog Vlahovića, koji ima 20 godina i pokazao je agresivnost. Opredeljenje Srbije koje ima na tim pozicijama jeste da se igra sa dva špica. Čak i sa tri, Vlahović ima sposobnost da ulazi sa krila i obavlja defanzivne zadatke, što je karakteristika današnjih igrača.

Upitan je selektor da li će ostati na toj funkciji i u narednom periodu?

Ovim poslom se bavim jako dugo i bilo bi neozbiljno kada bih pričao o analizi o onome što je urađeno u ova tri meseca. Treba izvući iz svega onoga ono što je dobro i pre svega, osvrnuti se na naš neuspeh. Možemo da napravimo pet ovakvih rezultata i ništa ne može da nas opere od poraza od Škotske. O ostavkama ne razmišljam, a o smeni, to nije pitanje za mene, rekao je Tumbaković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE