Evrokup: Preokret Budućnosti, Virtus nezaustavljiv

Odigrane su obe utakmice Evrokupa predviđene za ovaj petak.

Budućnost je dva dana nakon ubedljivog poraza od Unikahe u Podgorici uspeli da savladaju Brešu na gostujućem parketu i to zahvaljujući sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu. Podgoričani su nakon prvog poluvremena imali 9 poena zaostatka (40:31), ali su u trećoj četvrtini primili samo 7 poena i pred odlučujućih 10 minuta stekli 6 poena prednosti (53:47).

Breša u odlučujućem periodu nije uspela da ugrozi pobedu Budućnosti koja je u najvećem delu četvrte četvrtine imala dvocifrenu prednost. Najefikasniji kod Budućnosti bio je Melvin Edžim sa 18 poena, Kobs je ubacio 16, a Ivanović 15 poena. Minute je odlično iskoristio i Zoran Nikolić koji je postigao 11 poena. Kod Breše najbolji je bio Dru Kroford sa 15 poena.

Virtus je i posle duela sa Lietkabelisom ostao jedina ekipa sa stroprocentnim učinkom u dosadašnjem toku Evrokupa. Vims je predvodio Virtus sa 14 poena, dok su Tesitori i Riči ubacili po 11 poena. Miloš Teodosić je za 21 minut imao učinak od 5 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, dok je Stefan Marković za 16 minuta ubacio 3 poena uz 4 asistencije. U ekipi Nenada Čanka blistao je Vinales sa 27 poena.

Breša – Budućnost 66:75
Virtus – Lietkabelis 82:73

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE