Lalatović o derbiju sa Crvenom zvezdom, Nemanji Vidiću: Živimo od fudbala, želimo da se bavimo time

U nedelju od 17.30h na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu igra se derbi između Vojvodine i Crvene zvezde. Duel dve prvoplasirane ekipe na tabeli umnogome može da odredi dalji tok šampionata.

Tim povodom novinarima se obratio i Nenad Lalatović koji je najavio dve izmene u sastavu svog tima.

Prinuđeni smo da napravimo dve izmene. Lišanin se povredio, dobio je rapturu zadnje lože, a Topić se nije oporavio od povrede, takođe, zadnje lože i neće igrati do kraja sezone. Siguran sam da će tim koji će izaći na teren dati svoj maksimum da ostanemo neporaženi na Karađorđu.

Na pitanje našeg novinara, s obzirom da je Crvena zvezda teško došla do pobeda u poslednja dva meča, da li su analizirali mane protivnika Lalatović je pohvlno odgovorio na račun svog bivšeg kluba.

Crvena zvezda ima jako kvalitetne igrače, ona je i u tim utakmicama bila dominantna. Sa Zlatiborom su imali 14 šuteva na gol. Svaki tim ima mane, pa ima i Crvena zvezda. Mi ćemo probati to da iskoristimo.

Vojvodina ima problem sa motivacijom u manjim utakmica, situacija u meču sa Crvenom zvezdom bi trebala da bude potpuno drugačija.

Sigurno da motivacija ne manjka mojim igračima kada igramo protiv Crvene zvezde i Partizana. To su utakmice gde se prave heroji. Veći motiv treba kada igramo, na papiru, sa slabijim protivnicima.

Upitan je Lalatović kako se oseća lično pred utakmicu sa Crvenom zvezdom s obzirom na poznatu ljubav prema svom bivšem klubu.

Osećam se kao i pred svaku drugu utakmicu. Četiri puta me nisu pobedili, nadam se da će u nedelju biti peti put. Nije istina da Lalatović samo gubi od Zvezde, oni su šampioni poslednje tri godine, od njih gubi 90 posto timova i trenera. Hteli to da priznamo ili ne, oni su dva puta učesnici Lige šampiona i Lige Evrope. Imaju ogroman budžet, imaju najbolje igrače. Imaju kvalitet da jednim potezom reše utakmicu. Mi moramo da budemo 90 minuta koncentrisani, fizički i mentalno. Mi ćemo dati sve od sebe da ostanemo neporaženi, rekao je Lalatović i dodao:

Pobedom protiv šampiona Srbije koji nema poraz i moji igrači će sebi učiniti život lepšim, izbiće u prvi plan i oni će imati priliku da zarađuju veliki novac kao igrači Crvene zvezde. Da bi to uradio moraš da pobediš.

Na kraju upitan je Nenad Lalatović o pismu koje je poslao Nemanja Vidić javnosti, u kojem je oštro napao FSS. Na konstataciju novinara da je derbi stavljen u drugi plan Lalatović je odgovorio:

Derbi vraćamo u prvi plan. Vraćam ga ja, vraća ga Dejan Stanković. Ne može ništa da stavi derbi u drugi plan. Ne želimo da čitamo novine, živimo od fudbala i želimo da se bavimo samo time.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajan početak za Lajovića u Barseloni!

Srpski teniser Dušan Lajović je uspešno startovao na turniru u Barseloni. Naime, Srbin je rutinski savladao Argentinca Dijega Švarcaman sa 2:0...

POVEZANE OBJAVE