Najjači kada je najvažnije: Novak preko Zvereva do polufinala Završnog turnira

Novak Đoković – Aleksander Zverev 2:0 (6:3, 7:6(4))

Novak Đoković po deveti put se plasirao u polufinale Završnog turnira.

Najbolji teniser sveta je u odlučujućem meču za plasman na drugu poziciju u grupi “Tokio 1970” savladao Aleksandera Zvereva iz Nemačke.

Srpski as je sjajno otvorio meč. Osvojio je prvih sedam poena, a potom i iskoristio drugu brejk loptu za vođstvo od 2:0. Đoković je dobro servirao i igrao čvrsto sa osnovne linije, pa Zverev nije imao rešenja. Sa prvim problemima, Novak se susreo u sedmom gemu, kada je spasio dve brejk lopte sjajnim servisima i tzatim priveo gem kraju za prednost od 5:2. Forhend je bio glavno oružje Đokovića u prvom setu, koji je rešio u svoju korist nakon 33 minuta igre.

U drugom setu Đoković je pregrmeo težak gem na svoj servis, spasio još jednu brejk loptu i izjednačio na 2:2. Zverev je loše započeo naredni gem i sa dve duple servis greške pružio Novaku dve brejk lopte. Ipak, servis mu je proradio i uspeo je da osvoji naredna četiri poena i ne dozvoli Srbinu da stekne veliku prednost. Teniser iz Nemačke je ređao as udarce i vinere, ali ni Srbin nije posustajao, pa je uspeo da zadrži svoj servis sve do taj-brejka.

U odlučujućem gemu viđena je velika borba. Zverev je poveo sa 2:0, pa se Novak vratio i bilo je 3:3 do promene strana. Mini-brejk Đokovića doneo mu je prednost od 5:3, a sjajnu igru u važnimmomentima je pretvorio je u trijumf nakon jednog časa i 38 minuta igre.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Dominika Tima, dok drugi polufinalni par čine Danil Medvedev i Rafael Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona potpisala ugovor vredan 1,3 milijarde evra!

Barselona muči muku sa finansijama poslednjih godina što utiče i na rezultatskom planu. Klub je ispao u 1/4 finalu Lige...

POVEZANE OBJAVE