Zufer Avdija: Želeo sam da Deni igra za Srbiju, pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem

Deni Avdija izabran je kao deveti pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Vašington Vizardsa.

Košarkaš Makabija smatra se jednim od najtalentovanijih igrača na svetu, a u NBA ligi bi već ove sezone mogao da dobije šansu i minutažu.

Denijev otac Zufer Avdija, koji je svojevremeno bio kapiten Crvene zvezde, je u razgovoru za “Blicsport” istakao da mu je bila želja da njegov sin zaigra za reprezentaciju Srbije, ali da se zbog komplikacija sa vojskom odlučio za Izrael.

Deni u avgustu treba da bude regrutovan u izraelsku vojsku. To je bio problem jer on ima i srpsko državljanstvo. Da je odlučio da igra za našu reprezentaciju, a pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem i ljudima iz saveza, ovde bi imao problem sa vojskom koja traje tri godine jer ne bi dobio status vrhunskog sportiste. Bilo je priče da 2018. godine mora da odluči za koju reprezentaciju će da igra. Bio sam u kontaktu sa Saletom i savezom, međutim, da se opredelio za Srbiju ne bi mogao da izađe iz zemlje tako lako i imao bi problem sa trenizima. Kao izraelski reprezentativac on dobija zvanje vrhunskog sportiste i bez problema može da napusti zemlju, ode u NBA ili negde u Evropu. Kao vrhunski sportista ima velike olakšice. Razmišljali smo šta, kako i gde i na kraju smo se iz već navedenih razloga odlučili za Izrael. Kao otac voleo sam da igra za srpsku reprezentaciju jer bi imao veće šanse da zaigra na Olimpijskim igrama i da osvoji neku medalju. Međutim, ovde je rastao, ovde se rodio i smatra da će mu biti bolje da igra za Izrael, rekao je Zufer Avdija za “Blicsport”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE