Čelsijeva rutina na severu Engleske [VIDEO]

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)
Fernandez 10’ag, Abraham 65′

Fudbaleri Njukasla i Čelsija otvorili su 9. kolo Premijer lige, a bodove je osvojio londonski klub koji je, bar privremeno zaseo na čelo tabele.

Čelsi je do vođstva stigao već u 10. minutu, ali je do te situacije imao dve odlične prilike. Prvi je pokušao Verner, ali je Darlou sjajno intervenisao u 5. minutu, a isti ishod bio je i nešto kasnije kada je golman Njukasla zaustavio šut Abrahama koji je išao pod prečku i izbacio loptu u korner. Čelsi je poveo autogolom, akciju je počeo Verner, nastavio Maunt koji je poslao loptu prped gol, a tamo je Fernandez nespretno reagovao i poslao je u sopstvenu mrežu.

Do kraja prvog dela rezultat se nije menjao, a prvi pokušaj u nastavku imao je Njukasl, Hejden je “uhvatio” volej, ali je lopta preletela prečku. Čelsi je duplirao prednost u 65. minutu, Verner se sjajno oslobodio dvojice igrača i u pravom trenutku uposlio Abrahama, koji nije imao težak posao. U 73. minutu Šon Longstaf je pogodio prečku, a tri minuta kasnije Verneru je poništen gol zbog ofsajda.

Čelsi je trenutno prvi sa 18 bodova i boljom gol-razlikom od Lestera koji sutra gostuje Liverpulu, dok je Njukasl na 13. poziciji sa 11 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE