Fenerbahče ponovo ubedljivo poražen, Valensija “ukrala” pobedu Makabiju

U preostale tri utakmice 10. kola Evrolige pobede su osvarili Real, Armani i Valensija.

Fenerbahče je doživeo i treći ubedljiv poraz na trećem uzastopnom gostovanju, ovoga puta od Reala koji je trijumfovao sa 94:74. Već posle prve četvrtine “kraljevski klub” je imao 16 poena prednosti i praktično već tada završio posao, a u četvrtoj četvrtini je imao i 26 poena prednosti. Najefikasniji kod Reala bio je Abalde sa 17 poena, Kerol je ubacio 15, Rendolf 14, a Tavares 13 poena. Kod gostiju najbolji je bio Bartel sa 22, dok je Lorenzo Braun postigao 18.

Vrlo uzbudljivo bilo je u Valensiji koja je savladala Makabi košem Van Rosoma 2 sekunde pre kraja. Makabi je 47 sekundi pre kraja vodio sa 80:77, Derik Vilijams je pogodio trojku za izjednačenje 7 sekundi pre kraja, a nakon izgubljene lopte Žižića Belgijanac je doneo pobedu svom timu. Gosti su dva i po minuta pre kraja imali 7 poena prednosti (77:70), ali su dozvolili da protivnik napravi seriju 12:3 do kraja meča i ostali bez pobede. Prepelič je postigao 22 poena kod Valensije, Vilijams je dodao 15, a Tobi 12 poena. Kod Makabija Vilbekin 25, a Kalojaro 15 poena.

Dva dana nakon poraza od Crvene zvezde Armani je uspeo da savlada Žalgiris koji je u seriji poraza, a ovo mu je bio četvrti uzastopni. Panter je sa 22 poena bio najefikasniji kod “manekena”, pratio ga je Ledej sa 20, a Šilds je ubacio 17 poena. Kod gostiju Lekavičijus je ubacio 16 poena, jedan više od Jokubaitisa.

Real Madrid – Fenerbahče 94:74
Valensija – Makabi 82:80
Armani – Žalgiris 98:92

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SL: Čukarički posle preokreta ostao u trci za Evropu (VIDEO)

Fudbaleri ČukaričkogSavladali su Mladost iz Lučana u drugoj rundi plej-ofa Superlige Srbije - 4:1 (2:1). Poveli su gosti, posle...

POVEZANE OBJAVE