Mega pobedila u Sloveniji nakon dodatnih pet minuta

Primorska – Mega Soccerbet 69:71
(26:23, 16:14, 5:9, 16:17, 6:8)

Mega Soccerbet ostvarila je šestu pobedu u ABA ligi ove sezone.

Izabranici Vlade Jovanovića su nakon produžetka savladali Primorsku u Kopru i sa skorom 6:2 zauzimaju drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

U prvom poluvremenu Primorska je bila ekipa koja je imala prednost, U trećoj deonici košgeteri su zakazali i viđeno je samo 14 poena, Ipak, Mega je uspela da se približi na -1 pred ulazak u poslednjih 10 minuta. U četvrtom kvartalu su ekipe igrale na mahove i smenjivale se u vođstvu, Primorska je imala šansu u finišu, a na drugoj strani je Milenko Tepić promašio šut za pobedu, pa je meč otišao u produžetak.

U produžetku je Mega stekla prednost koju je sačuvala do kraja. Tragičar je bio Jure Macura, koji je od sedam slobodnih bacanja pogodio samo dva, a a Luka Vončina je u poslednjim trenucima promašio trojku za trijumf, pa je Primorska zabeležila i osmi poraz.

Najzaslužniji za trijumf Mege bio je Marko Simonović sa učinkom od 15 poena i 12 skokova. Karlo Matković je uz 12 koševa imao i 14 uhvaćenih lopti, dok je Tepić upisao 11 poena. Kod Primorske istakli su se Vončina sa 22 poena i Emil Kastrati, koji je dodao 21.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE