Stanković pred Vojvodinu: Zdravstveni bilten nije pozitivan, ali kad obučeš dres Zvezde nema alibi priča

Petnaesto kolo Linglong Superlige Srbije obeležiće duel Vojvodine i Crvene zvezde koji je na programu u nedelju od 17.30 časova na stadionu “Karađorđe”.

Crveno-beli u meč ulaze kao jedina neporažena ekipa i sa 8 bodova prednosti u odnosu na sutrašnjeg rivala, a Dejan Stanković smatra da ovaj duel neće odlučiti šampiona.

Dugačak je put do titule i ima još mnogo da se igra. Derbi kola jeste, ali da li će neko biti šampion posle ove utakmice – neće sigurno. Tako da ne razmišljamo o ovom meču kao odlučujućem. Biće kvalitetna utakmica, snage će odmeriti dve dobre ekipe koje imaju „ličnu kartu“ u smislu igre i prepoznatljivih odnosa. Vojvodina je dobra ekipa, ne brane se ispred kaznenog prostora, već to čine organizovano. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, a u takvima se ne gleda lepota nego rezultat, rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Zdravstvena situacija nije najpovoljnija.

Spremamo meč po meč. Ne mogu da kažem da je Gent presudna utakmica, već prvo razmišljamo o Vojvodini. Tako pristupamo obavezama, a zdravstveni bilten nije pozitivan. Imamo neke igrače na koje ne mogu da računam, a čeka nas mnogo utakmica sa direktnim rivalima. Ipak, ne tražimo alibi u tome. Situacija sa Rodićem je takva da mu želim da se pre svega vrati normalnom životu, a potom treninzima i obavezama. Videćemo ko će igrati levog beka. Takođe, Katai je povređen i neće igrati protiv Vojvodine.

Stanković je dodao da nije važno koliko će ko igrati, mnogo je bitniji pristup obavezama na terenu.

Kod nas nema razlike u tome da li neko igra minut, pola sata, poluvreme ili celu utakmicu. Bitan je tim i rezultat. Dal će neko da počne ili će ući, kod mene to ne pravi razliku, jer kad obučeš Zvezdin dres, onda nemaš pravo na alibi priče i ne možeš da se žališ na minutažu. Bitan je cilj kluba. Moraš da se staviš na uslugu tima, saigrača i kluba. Sva sreća, imam igrače koji zdravo razmišljaju i koji znaju koliko vrede.

Trener Zvezde je pohvalio kolegu sa klupe Vojvodine, Nenada Lalatovića.

Odrasli smo i igrali zajedno, a danas se ukrštamo na klupama. Radi se o odličnom treneru, pokazao je kvalitet, jer gde god da je predvodio tim napravio je dobar rezultat, a to radi i sa Vojvodinom, sa kojom je prošle godine uspeo da uzme trofej. Rad se uvek isplati, a on je vredan. Želim mu mnogo sreće i da ovako nastavi, pravi je borac, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASIO SE I HANGA: Mislim da je sezona gotova!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putovaće u podgoricu na duel ABA lige sa Studentskim centrom. Crveno-beli vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj...

POVEZANE OBJAVE