Totenhem pobedio Siti i preuzeo lidersku palicu, Junajted prvi put pobedio na ” Old Trafordu” [VIDEO]

Posle Čelsija pobede u 9. kolu Premijer lige upisali su i Brajton, Totenhem i Mančester Junajted.

Derbi je odigran u Londonu gde je Totenhem pobedio Siti sa 2:0. Već u 5. minutu Son je iskoristio pravovremeno dodavanje Ndombelea i plasirao loptu pored istrčalog Edersona. Nešto kasnije i Kejn je zatresao mrežu gostiju, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. I Siti je uspeo da zatrese mrežu rivala u prvih 45 minuta, ali je pogodak Laporta poništen zbog igranja rukom. Gosti su više napadali imali terensku nadmoć i veći broj udaraca ka golu, ali nisu uspevali da savladaju Lorisa. To je za rukom pošlo Lo Selsu, koji je bio precizan u 65. minutu, a samo tridesetak sekundi ranije ušao je u igru. Asistent kod ovog gola bio je Hari Kejn.

Prvu pobedu na ”Old Trafordu” u novom prvenstvu zabeležio je Mančester Junajted. ”Crveni đavoli” su uzeli samo bod na prve četiri utakmice na svom terenu, a večeras su, uz mnogo muke, pobedili VestBromvič Albion. Goste je sa bele tačke srušio Bruno Fernandez u 56. minutu, i to pošto mu je prvi udarac Džonston odbranio, ali je golman gostiju ranije napustio gol liniju kod intervencije, pa je udarac ponovljen. Na početku drugog dela dosuđen je penal za goste, ali je ta odluka promenjena posle gledanja snimka. U timu iz Birmingema igrao i bivši kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović.

Aston Vila je izgubila i treći uzastopni meč na svom ”Vila parku”. Sada je bodove na jug zemlje odneo Brajton, koji je zahvaljujući golovima Velbeka i Marča upisao tek drugi trijumf u prvesntvu. Jedini strelac za domaćina bio je Konsa na početku drugu poluvremena.

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)
Konsa 47′ – Velbek 12′, Marč 56′

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)
Son 5′, Lo Selso 65′

Mančester Junajted – Vest Hem 1:0 (0:0)
Bruno Fernandeš 56′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE