Uzbudljivo u Humskoj: Holender nije iskoristio penal, pa doneo trijumf Partizanu u nadoknadi [VIDEO]

Partizan – Proleter (NS) 1:0 (1:0)
Holender 90+1′

Partizan je teškom mukom savladao Proleter na stadionu u Humskoj u okviru 15. kola Linglong Super lihge Srbije.

Trijumf crno-belima doneo je Filip Holender u prvom minutu sudijske nadoknade, u meču u kojem je Partizan promašio mnogo prilika, a Proleter imao prečku malo pre gola.

Partizan: Popović – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović (od 87. Urošević) – Zdjelar, Šćekić – Jojić (od 59. L, Marković), Natho (od 59. Suma), Asano (od 80. Štulić) – Holender

Proleter: Petrić – Milošević, Joković, Andrejević, Kovačević – Pejić 8od 62. Mitrović), Ilić – Knežević (od 62. Milenković), Babić, Živojinović (od 62. Kojić) – Mirosavljev

Od starta je Partizan krenuo ofanzivno, a Proleter je igrao veoma čvrtso u fazi odbrane i vrebao šansu iz kontre.

Crno-beli su izveli dobru akciju u 16. minutu, kada je nakon kombinacije Jojića i Obradovića levi bek uputio centaršut, ali Natho nije dobro zahvatio volej.

Asano je u 24. minutu šutirao sa distance po zemlji, a golman Petrić je loptu skrenuo u korner. Potom je Vujačić šutirao preko gola.

Partizan je u finišu prvog dela malo ubrzao ritam.

U 36. minutu Zdjelar je poslao dugu loptu ka Miljkoviću, koji je vratio ka Holenderu, ali je udarac iz prve od strane reprezentativca Mađarske zaustavio Petrić. Zatim je Ščekić glavom šutirao pored gola.

Asano je odlično prošao po desvoj strani, a u polsednjem trenutku Andrejević je uklizao ispred Holendera i sprečio gol. Do kraja poluvremena treba istaći i pokušaj Zdjelara iz daljine, ali nije bilo promene rezultata.

Vujačić je iz izgledne situacije šutirao preko gola na početku drugog poluvremena, ali to je bio znak da će Partizan pritiskati sve jače.

Holender je okušao udarac u 54. minutu, a Petrić je ponovo bio na mestu. Tri minuta kasnije Natho je odlično šutirao, ali je opet Petrić dobro reagovao.

Lazar Marković i Suma zamenili su Natha i Jojića i krenuli su domaći još ofanzivnije.

Holender je izborio penal u 60. minutu, nakon što ga je oborio Andrejević, ali je Petrić zaustavio udarac reprezentativca Mađarske sa bele tačke.

Napadali su crno-beli u talasima, a Proleter se grčevito branio. Nakon povratne Moljkovića, Suma je izblokiran u 71. minutu pa je lopta otišla u korner.

Vreme je prolazilo, a igrači Partizana su postajali sve nervozniji, a Proletera sve smeliji.

Proleter umalo da u 90. minutu dođe do vođstva. Ilić je strahovito šutirao i uzdrmao prečku Popovićevog gola.

Kazna je stigla nakon 20 sekundi u sudijskoj nadoknadi, a strelac je bio Filip Holender, koji je sa 8,9 metara sproveo loptu u mrežu nakon ubačaja Miljkovića.

Partizan je skočio na drugo mesto na tabeli sa 32 boda, dok je Proleter šesti sa šest manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE