Derbi pripao šampionu: Zvezda slavila protiv Voše u Novom Sadu (VIDEO)

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
26′ Gajić, 75′ Ben (p)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu sa 2:0 na stadionu ,,Karađorđe” u okviru 15. kola Super lige Srbije.

VOJVODINA (4-2-3-1): Vukliš – Bjeković (od 46. Stojković), Devetak, Bralić, Đorđević – Drinčić, Andrić –  Bojić  Vukadinović, Čović ( od 77. Zukić)  – Mrkaić (od 65. Đuričin).

CRVENA ZVEZDA (4-1-2-3): Borjan – Eraković, Milunović, Pankov, Gajić – Sanogo – Petrović, Kanga (od 73. Nikolić) – Ivanić (od 88. Spiridonović), Ben (od 80. Degenek), Falćineli (od 80. Vukanović).

Posle samo 45 sekundi meča, Bojić je imao izuzetnu priliku da zarese mrežu Milana Borjana, ali je kapiten Crvene zvezde paradom spasio svoj gol. Prethodno, nije najsigurnije reagovao Radovan Pankov prilikom intervencije glavom. Početni presing domaćih trajao je tri minuta, nakon čega su se uglavnom vodili dueli na sredini terena, a Zvezda je pokušavala da nametne svoju igru i posedom preuzme inicijativu. Prvu priliku za tim Dejana Stankovića, imao je Ben u 19. minutu, kada je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara gađao gornji desni ugao Vuklišovog  gola, ali je bio neprecizan.

Period utakmice bez uzbuđenja, okončan je u 25. minutu, kada je Vukadinović ubacio loptu po zemlji u šesnaesterac gostiju, ali ona nije pronašla nikog od njegovih saigrača. Odmah je Zvezda uzvratila i neodlučnost u odbrani tima Nenada Lalatovića – kaznila. Gajić je video otvoren prostor između Đorđevića i Devetka i krenuo ka golu da bi sa ivice šesnaesterca šutirao i savladao Vukliša. Bio je vidan izostanak Saničanina, s obzirom na to je mladi bek Devetak pokrivao njegovu poziciju. Pokušala je Vojvodina odmah iz prvog narednog prekida da uzvrati, ali nakon ubačene lopte Drinčića i velike gužve pred golom rivala, Borjan je ipak sačuvao loptu u svom naručju.

Strepela je Zvezda od penala u 32. minutu kada je Eraković faulirao Bjekovića. Duel dvojice mladih igrača dogodio se na samoj ivici šesnaesterca, što je Simović okarekterisao kao slobodan udarac.

Greška Bralića prilikom iznošenja lopte i pasa, mogla je skupo da košta Vojvodinu. Vrlo atraktivnu akciju, kroz nekoliko kratki dodvanja odigrala je Crvena zvezda, a završio ju je Mirko Ivanić udarcem pored gola. Ponovo je šampion Srbije dočekao svoju šansu posle greške rivala. Neiskusne noge Bjekoviča okliznule su se na sredini, gosti su ukrali loptu, ali Dijego Falćineli nije pogodio nakon uhvaćenog voleja.

Vojvodina se trudila da na startu drugog poluvremena ona bude ta koja će imati posed, ali to im nije donelo nešto konkretno. S druge strane, Crvena zvezda je čekala svaku grešku rivala i dočekala je u 54. minutu kada je Drinčić bio neodlučan ispred svog šesnaesterca. Loptu je ukrao Ben i proigrao Falćinelija, ali udarac Italijana prozreo je Vukliš.

Nadali su se domaći penalu, nakon što je pao Čović u kaznenom prostoru Crvene zvezde, nisu ga dobili posle žustrih protesta sa klupe i terena na raćun Novaka Simovića. Nije bilo najjasnije da li je Čović imao kontakt sa Erakovićem ili se sam sapleo. Već u narednom napadu, start Ognjena Đuričina nad Velkjom Nikolićem doneo je jedanaesterac gostima. Blag kontakt i to u poslednjim trenucima, kada je lopta već bežala Zvezdinom fudbaleru. Đuričin je pri klizećem vraćao nogu u prirodniji položaj i imao kontakt sa Nikolićem, a Simović nije imao dilemu. Najstrožu kaznu u gol pretvorio je Ben.

Do kraja susreta, Zvezda se fokusirala na to da rivala drži što dalje od Borjanovog gola i u tome su bili uspešni.

Tim Dejana Stankovića je tako došao do 41. boda iz 15 kola, dok Vojvodina ima 11 manje.

Izveštava: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mitrović govorio o povredi: Kada se desila bio sam zabrinut

Najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović povredio se u utakmici protiv Al Šababa, neposredno nakon što je postigao dva...

POVEZANE OBJAVE