Filipovski će ovom izjavom oduševiti “grobare”: Nisam došao da šetam, prioritet je rad i samo rad

Trener Partizana Sašo Filipovski startovao je sa četiri pobede na klupi crno-belih, ali ga u ponedeljak čeka najveće iskušenje, derbi sa Crvenom zvezdom.

Filipovski je istakao da je priprema za ovaj meč kao i za svaki drugi.

Svaka utakmica je priča za sebe, pa tako i ovaj derbi. Svaka utakmica je važna, za svaku je potrebna maksimalna priprema, tako je i za ovaj meč. Znamo da moramo da odigramo na visokom nivou, sa koncentracijom svih 40 minuta, jer Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača i igra sa jakim intenzitetom 40 minuta. Treba naći odgovor za takvu igru, imali su mnogo utakmica kao i mi pa nema mnogo vremena za pripremu meča, ali koncentracija će biti veoma važna. Potrebno je da izvodimo precizno elemente odbrane i napada i da to bude konzistentno 40 minuta. Dnevna forma je veoma važna, u ovom našem sistemu uvek neko može da iznenadi, daj Bože da to bude što više igrača, rekao je Filipovski za Partizan TV.

Bitan faktor je koncentracija.

Koncentracija treba da se vežba svakodnevno, na utakmici dolazi do padova u igri, važno je što pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom i zalaganjem igrača, zadovoljan sam pobedama, zadovoljan sam kako se igrači trude da to što radimo na treningu sprovedu na terenu. Nije sve uvek idealno, ali imali smo mnogo utakmica i malo vremena za trening, teško je da sve tako brzo dođe na svoje mesto. Pogotovo protiv ekipa koje su igrale različite odbrane, mislim da je naša adaptacija bila dobra.

Trener crno-belih nema mnogo vremena za druge stvari, prioritet je rad.

Spavam manje nego obično, tu su analize protivnika, pripreme utakmica, sastanci sa igračima i stručnim štabom. Nisam došao u Beograd da šetam i da gledam, imam tu i mnogo prijatelja koje nisam ni čuo ni video, ali shvataju u kakvoj sam situaciji. U ovom trenutku prioritet je rad i samo rad. Trudićemo se da na svakoj utakmici ostavimo srce na parketu i da igramo timski i borbeno, zaključio je Filipovski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE