Kovačević brani Kokezu i zna ko je odličan kandidat za selektora

Posle kritika na račun Slaviše Kokeze i rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije stigla je i podrška uprkos neuspehu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nekadašnji sportski direktor Saveza, Darko Kovačević, rekao je da Kokeza nije kriv za rezultatski neuspeh.

Nikad neću govoriti protiv Fudbalskog saveza Srbije i ljudi koji tamo rade, jer verujem da rade najbolje što znaju i da imaju najbolje namere. Saglasan sam s izjavom Tomislava Karadžića da predsednik Slaviša Kokeza nije kriv za ovaj rezultatski neuspeh, jer je obezbedio sve idealne uslove reprezentaciji. Mi iz sportskog sektora snosimo odgovornost za rezultate na terenu, rekao je Kovačević za “Informer”.

Kovačević je ostao pri stavu da Mladen Krstajić nije smeo da ode i dodao da pritisak ne sme da bude bilo kakvo opravdanje za igrače.

S Krstajićem smo počeli da podmlađujemo reprezentaciju kroz Ligu nacija, osvojili prvo mesto u grupi i tako stvorili priliku da se preko baraža plasiramo na EP. Ne prihvatam pritisak kao bilo kakvo opravdanje. Bio sam igrač i dobro znam o čemu pričam. Pritisak je bio samo u toj meri što se 20 godina čeka na plasman. Igralo se bez publike, ali na našem terenu, bili smo favoriti.

Kovačević smatra da je sada neophodno napraviti detaljnu analizu.

Nije moje da pričam šta bi ko trebalo da radi, ali svi treba da mislimo o interesu srpskog fudbala. Niko nije zalepljen za fotelju. Da uradimo analizu, utvrdimo propuste, onaj ko je pravio greške neka preuzme odgovornost i da krenemo dalje.

Ukoliko bude promena na klupi “orlova”, Kovačević ima idealnog kandidata.

Vlada je odličan trener. Dokazao se u Crvenoj zvezdi, ne samo domaćim trofejima već s dva plasmana u grupnu fazu Lige šampiona i jednim u grupnu fazu Lige Evrope. On je i u Grčkoj bio u konkurenciji za najboljeg trenera, jer je objektivno slabiji klub Panionios doveo blizu vrha tabele. Ja ne znam šta će se dalje dešavati u FSS, da li će biti promene selektora. Vi tako kažete. Ali ako je Vlada kandidat, onda mislim da imamo odličnog kandidata, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE