Lil ima novu ,,zverku”, Mitrovićev Strazbur sa četiri gola ispraćen iz Monpeljea, majstorska asistencija Ristića [VIDEO]

Fudbaleri Lila ubedljivo su savladali Lorijen sa 4:0 na svom ,,Pjer Moroa” stadionu u okviru 11. kola Lige 1.

Iako iz godine u godinu prodaju svoje najbolje igrače, Lil i dalje uspeva da proizodi druge i drži se u vrhu francuskog prvenstva. Odlazili su i svojevremeno Azar, potom Nikolas Pepe, Gabrijel Magalješ, Viktor Osimen… Sada se pojavila nova zverka u vidu Jusufa Jazičija, turskog ofanzivnog veziste koji ima odličan učinak.

Sa dva gola protiv Lorijena, Jaziči je došao do svog devetog ove sezone u svim takmičenjima i pogurao Lil do ubedljivog trijumfa, a pridodao je i jednu asistenciju za Luisa Arauha u 57. minutu.

Ubedljivih 4:0 postavio je Kanađanin Džonatan David u 90. minutu susreta.

Najefikasniji susret kola odigran je na stadionu ,,De la Moson”, gde je Monpelje dočekao Strazbur.

Dva na prema nula za Monpelje bilo je već posle 13 minuta igre kada su Mendeš i Delor uspevali da budu najsnalažljiviji nakon dva centaršuta. Međutim, brzo je odgovorio Strazbur sa dva napada koja su izrodila i dva penala. Lala i Dijalo bili su precizni za 2:2 posle samo 26 minuta. Novu prednost Monpeljeu doneo je Delor, posle izuzetne asistencije Mihaila Ristića, koji je spoljnim delom kopačke centrirao na glavu Alžircu.

Tu zabavi u prvom poluvremenu nije bilo kraja, pošto je kardinalnu grešku Kongrea iskoristio Ažork i izjednačio na 3:3 u 43. minutu susreta.

Pitanje pobednika rešeno je u 68. minutu, kada je posle dva gola, Delor upisao i asistenciju. Odlično je glavom spustio loptu za Laborda, a ovaj na efektan način zahvatio loptu i poslao je u mrežu.

I Ristić i Mitrović odigrali su čitav meč u međusobnom okršaju svojih klubova.

Nant – Mec 1:1 (1:1)
Dižon – Lans 0:1 (0:1)
Monpelje – Strazbur 4:3 (3:3)
Rems – Nim 0:1 (0:0)
Anže – Lion 0:1 (0:1)
Lil – Lorijen 4:0 (1:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj o odlasku: Partizan je iznad svih nas, zvao me je Vazura

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije pred meč protiv TSC-a i o svojoj sudbini na...

POVEZANE OBJAVE