Medvedev pobedio prvog, drugog i trećeg tenisera sveta, i stigao do najvećeg trofeja u karijeri

Teniska sezona u ovoj, potpuno nesvakidašnjoj, sezoni završena je finalnim duelom na Završnom masteru u Londonu.

U finalu je Danil Medvedev, nakon preokreta, pobedio Dominika Tima, posle dva sata i 43 minuta velike borbe u O2 areni. Ruski teniser je pobedio sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6(2), 6:4, a do trofeja je pobedio prvog, drugog i na kraju trećeg tenisera sveta, što je tek četvrti put da se tako nešto dogodi na istom turniru. Uz sve to, Medvedev je do pehara stigao bez poraza, sa svih pet pobeda.


U prvom setu vodila se izjednačena borba, a Medvedev je imao dve brejk lopte već u drugom gemu koje je Austrijanac neutralisao. To što nije uspelo Rusu, pošlo je za rukom Dominiku Timu u petom gemu, kada mu je bila dovoljna jedna brejk lopta da stekne prednost koju je sačuvao do kraja seta.


Dominik Tim je pretio u drugom setu u dva maratonska gema, trećem, pa petom, kada je ukupno imao tri brejk šanse, koje nije uspeo da realizuje. Moglo je to da mu se osveti kod vođstva Medvedeva od 4:3, kada je Rus došao do jedne prilike da mu oduzme servis. Ipak, posle 12 gemova u drugom setu teniseri nisu popustili na svom servisu i igrao se taj-brejk.


Treći teniser sveta je bolje otvorio dodatni 13. gemi, poveo sa 2:0, ali je Medvedev odgovorio na neverovatan način, osvojivši narednih sedam poena i tako je vratio meč na početak. Posle 1:1 u setovima o pobedniku ATP finala morao je da odluči treći set.


Medvedev je imao mnogo problema kod realizacije brejk lopti. To se nastavilo i u trećem setu kada je propustio pet prilika, a uspeo je da posle šeste dođe do brejka. Poveo je Rus sa 3:2 i preostalo mu je da zadrži svoj servis i stigne do najveće titule u dosadašnjoj karijeri. Kod 5:3 Medvedev je bio na dva poena od trijumfa, ali se Tim izborio za još jedan pokušaj da vrati izgubljeni servis. Imao je Austrijanac 30:30 u gemu u kome je Rus servirao za trofej, ali ništa više od toga.


Ovo je prvi pehar na Završnom mastersu za Danila Medvedeva, dok je Dominik Tim drugu godinu uzastopno stao u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE