Stanković iskren: Krupan korak ka odbrani titule

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da je pobeda u Novom Sadu nad Vojvodinom od 2:0 čvrst korak ka odbrani titule prvaka zemlje.

Tim iz Ljutice Bogdana je pogocima Gajića i Bena sa bele tačke došao do tri boda na ,,Karađorđu”, gde je Vojvodina ove sezone neprikosnovena i ima tek jedan remi, uz sve pobede.

Čestitam Vojvodini na jednoj top utakmici, fer-plej, fajterskoj, koja opravdano nosi epitet derbija u Srbiji. Mislim da smo to i pokazali. Čvrsta i jaka utakmica dobijena na detaljima. Čestitao bih i mojim momcima na obaveljnom poslu. Sve ono što smo spremili, su oni pretočili u delo. Stavljamo tačku na ovu utakmicu, već u četvrtak nas očekuje meč koji može da bude istorijski. Sada moramo da se odmorimo i da vidimo na koga možemo da računamo – hoće li se neko oporaviti do tada. Hvala Vojvodini i Nenadu na gostoprimstvu i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva – kazao je Stanković na konferenciji za medije posle meča.

Strateg Crvene zvezde prokomentarisao je i zdravstvenu situaciju u svom klubu i način na koji se oni nose sa koronavirusom.

Moraš da se nateraš da prihvatiš ovu situaciju. Nije da nas je iznenadila, ona traje. Za sada, nije tolika drama. Radimo stalna testiranja i zaista se čuvamo. Momci poštuju sve mere. Vidim po drugim zemljama i prvenstvima da je to dosta jače izraženo i nadam se da će proći što pre. Sada je tako, mora se poštovati sve što nam kažu. Kod nas je Rodić poslednji među odsutnima i pre svega rekao sam mu da ozdravi, a potom će brinuti o povratku na teren.

Uprkos tome što je odigrano tek 15 utakmica ove sezone, Zvezda ima devet bodova više od prvog pratioca Partizana i 11 od današnjeg rivala Vojvodine. Stanković ističe da je ovo jedan krupan korak ka odbrani trofeja.

Krupan je korak. Rekao sam i pre da ova utakmica neće odlučiti prvaka Srbije, ima još mnogo da se igra u jakom ritmu. Mi težimo ka tome da prezimimo u Evropi. Tu su još utakmice od početka februara, ritam je ozbiljan. Jedan čvrst korak ka odbrani titule, ali sigurno ova utakmica nije odlučila prvaka – završio je Stanković.

Izveštava: Nemanja Janošev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VESTI PRED JAVOR: Ništa od Serije A, sprema se veliki povratak u Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde sutra nastavljaju prolećni deo sezone na gostovanju Javoru. Crveno-beli će pokušati da zadrže +4 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE